Nyheter

Hjelp til et bedre liv

Tone Lise A. Hjørnevik har startet opp som klinisk ernæringsfysiolog på Ørebekk, hvor hun hjelper både syke og friske mennesker med kosthold.

Hjørnevik har etablert seg på Armstrongklinikken, og er en av svært få privatpraktiserende kliniske ernæringsfysiologer i Østfold. De fleste i denne yrkesgruppen jobber på offentlige og private sykehus, hvor det er lange ventekøer for å få time.

– Hos meg trenger man ingen henvisning fra lege og det er kort ventetid, konstaterer hun.

Unik egenerfaring

Den kliniske ernæringsfysiologen på Gressvik har selv egenerfaring knyttet til utfordringer med kosthold, da hun som barn ble rammet av kreft, og blandt annet har en stråleskadet tarm som følge av behandlingen.

– Dette har gitt meg flere utfordringer i forhold til mat, så jeg har en unik egenerfaring og kompetanse i møte med pasientene mine, sier hun.

Vanskelig å få hjelp

Hjørnevik tar i mot alt fra pasienter som vil ned i vekt, til pasienter med magesykdommer, kreft, gravide og ammende, voksne og barn.

– Svært mange har utfordringer knyttet til kosthold og helse og får ikke alltid den hjelpen de trenger hos legene. Det er dessuten vanskelig å få time hos klinisk ernæringsfysiolog i den offentlige spesialisthelsetjenesten, slik at mange oppsøker andre «ernæringseksperter». Men for å kunne jobbe med behandlende ernæringsarbeid kreves autorisasjon som klinisk ernæringsfysiolog, fastslår hun.

Trenger ikke være avansert

Hjørnevik har alltid vært opptatt av helse og ernæring og tok mastergrad i klinisk ernæring ved det medisinske fakultetet ved universitetet i Oslo i 2012. Siden har hun blant annet hospitert ved klinikk for kreft, kirurgi og transplantasjon ved Oslo universitetssykehus, men gleder seg nå til å stå på egne ben på Armstrongklinikken.

– Som klinisk ernæringsfysiolog forholder jeg meg til de vitenskapelige baserte rådene som også helsedirektoratet anbefaler. Mat trenger ikke være så avansert og fancy. Det viktigste er å finne et kosthold du kan leve med, trives med, og som gir deg best mulig helse over tid. Min visjon er rett og slett å hjelpe mennesker til et bedre liv!

demokraten@demokraten.no

Nyeste fra Dagsavisen.no: