Nyheter

De frivilliges juleselskaper: – Det er flere her i år enn i fjor

Før jul skrev Demokraten om de frivillige organisasjoner og stiftelser som arrangerer juleselskap for de enslige og trengende julaften 2017. Julaften tok Demokraten runden rundt for høre hvordan det gikk med de forskjellige arrangementene.

På Scandic City kunne presidenten i Kråkerøy Kiwanis Club, Hans Steinar Knutsen fortalte at de drøyt 160 gjestene var tidlig på plass. Maten var som normalt, helt fantastisk og gjestene storkoste seg. Arne Børresen og Espen Kristoffersen spilte for forsamlingen og julenissen kom på besøk.

– Det er mange nye her i år, jeg pratet akkurat med en fra Wilbergjordet, han kunne ikke få fullrost oss nok. Det er også flere deltagere her i år enn i fjor. Det bare bekrefter at det fortsatt er et stort behov for å arrangere Juleselskapet. Vi stiller opp igjen til neste år, forteller Leif Andreas Solberg.

Skihytta

Min Jul Fredrikstad på Skihytta var også godt i gang da Demokraten tok turen innom. På Skihytta ble Demokraten møtt i døra til duften av deilig julemat og spente barn som lekte og koset seg.

Bente Nygård fra Blå Kors kunne fortelle at alle gjestene var på plass og at både gjester og tidgivere storkoset seg.

Min Jul Fredrikstad hadde også stor overraskelse til gjestene i år, da byens kjente og kjære artist Alexander Hermansen spilte og underholdt gjestene denne julekvelden.

– Det er en ære for meg å få spille og synge her i kveld, sa Alexander Hermansen.

Nesten fullt hus

Kirkens Bymisjon sin Cafè Brittannia i Fredrikstad hadde også nesten fult hus da Demokraten tok turen innom. Også her var julestemningen helt på topp.

Alle bordene var flott pyntet, julemusikk, duften av god julemat og et vakkert juletre som lyste opp Cafèn var med på å gi gjestene en flott ramme rundt årets julefeiring.

– Dette blir en flott aften, vi har fått masse kaker fra Odds Konditori og mange fine pakker skal deles ut forteller Marianne Riiser.

Dermed har de aller fleste enslige og trengende i Fredrikstad og omegn fått et godt tilbud til å få oppleve en fin julaften med god mat, gaver og hyggelig samvær.

Mer fra Dagsavisen