Nyheter

Herlig kontakt med publikum

Lørdag fremførte skuespillerne Per Magnus Barlaug og Kjersti Aas Stenby fortellingen Rufs i Scene K60 for en omtrent fullsatt sal av barn og voksne.

Skuespillerne oppnådde tidlig kontakt med publikum som deltok med sterk innlevelse gjennom hele forestillingen.

Fortellingen startet med at loppene reflekterer rundt livet til den hjemløse Rufs. De to loppene bor på i hodet til uteliggeren. Det ble brukt 30 kilo med hår for å lage barneforestillingen. Resten av fortellingen forteller loppene om minnene og observasjonene de har fra Rufs sitt hode. Publikum fikk sitte tett på skuespillerne, og fikk ta en aktiv rolle i det som utspilte seg. Det var tydelig at det var stas for små og store.

Forestillingen er en samproduksjon mellom Produksjonen Rufs og Østfold kulturutvikling. Kristofer Blindheim Grønskag har skrevet og instruert stykket. Corentin Leven står for scenografi. Per Magnus Barlaug og Kjersti Aas Stenby spiller loppene i stykket.

En fortelling om de glemte

– Vi er veldig fornøyd. Men hver forestilling er forskjellig. Vi fikk gode tilbakemeldinger så det var veldig positivt, fortalte Barlaug etter forestillingen.

– Det er en viktig historie fordi den viser en del av det samfunnet vi lever i. Jeg tenker det er viktig at barn får informasjon om det. Samtidig forsøker vi å løfte historien opp fra det tunge, og fremføre den på en humoristisk og fantasifull måte.

To av barna i publikum, Hanna og Maja, var veldig fornøyde med forestillingen.

– Vi synes den var bra. Litt spennende, fortalte de. I dialog med flere

Barlaug kunne fortelle til Demokraten at de har som målsetting å fremføre forestillingen også andre steder i landet.

– Vi er i dialog med flere. Det hadde vært veldig gøy å få fremføre forestillingen i andre deler av landet. Men vi tar det som det kommer.

Mer fra Dagsavisen