Nyheter

En fantasifull barnefortelling: – Bra opplevelse

Skuespillerne Per Magnus Barlaug og Kjersti Aas Stenby i fortellingen Rufs på Scene K60, hadde onsdag førpremiere.

Fortellingen er skrevet av Kristofer Grønskag, som i 2016 ble longlistet til den prestisjefylte tyske barneteaterprisen. Våren 2017 var han Norges mest spilte dramatiker med ungdomsteaterstykket Å telle til null.

De barna som satt i publikum på førpremieren virket å være underholdt av det de fikk se på scenen.

Fortellingen Rufs er en barnefortelling om den hjemløse Rufs, og de to loppene som bor i hodet til uteliggeren. Det har blitt brukt 30 kilo med parykkhår for å lage barneforestillingen. Loppene forteller om minner og observasjoner fra Rufs sitt hode.

Barna fikk sitte tett på skuespillerne, og fikk ta en aktiv rolle i det som utspilte seg. Forestillingen er en samproduksjon mellom Produksjonen Rufs og Østfold kulturutvikling. Kristofer Blindheim Grønskag har skrevet og instruert stykket.

Corentin Leven står for scenografi. Per Magnus Barlaug og Kjersti Aas Stenby spiller loppene i stykket.

En fortelling om de glemte

Barlaug var fornøyd med kveldens begivenhet etter førpremieren.

– Vi er veldig fornøyd. Vi fikk gode tilbakemeldinger så det tar vi med oss videre. Barlaug mener fortellingen er en viktig fortelling om personer som sjelden får plass i barnefortellinger.

– Det er en viktig historie fordi den viser en del av det samfunnet vi lever i. Jeg tenker det er viktig at barn får informasjon om det. Samtidig forsøker vi å løfte historien opp fra det tunge, og fremføre den på en humoristisk og fantasifull måte.

Inviterer til forestilling

På lørdag fremføres to forestillinger av Rufs. Barlaug oppfordrer folk til å ta seg en tur.

– Jeg håper mange kommer på lørdag. Vi er ganske spente. Men jeg tror det blir en veldig bra opplevelse for de som kommer, avsluttet skuespilleren.

Mer fra Dagsavisen