Nyheter

Kongelig veiledning på Glemmen

Elevene på Glemmen videregående skole fikk i går hjelp av selveste kronprinsparet til å sette seg mål for fremtiden.

Det er ikke hver dag man får kongelig besøk på skolen og elevene syntes det var stor stas å få delta i gruppearbeid med kronprinsparet. Bakgrunnen for besøket var at Glemmen videregående skole er den første skolen i Østfold som driver med «styrkebasert læring». En læringsmetode som spiller på elevenes styrker i kampen mot frafall, og kronprinsparet er sterke støttespillere til denne måten å lære på.

– Vi løfter frem ungdommens styrker og hjelper dem med å sette seg konkrete mål for fremtiden. Dette har gitt gode resultater, og vi er svært glade for Glemmens satsing her i Østfold. Vi syntes det er fantastisk og sporty at kronprinsparet er her i dag, sa Ingebjørg Mæland, leder for UngInvest.

– Inspirerende og morsomt

Østfold har fokus på å redusere frafallet i videregående skole og har derfor tatt i bruk «styrkebasert læring». Kronprinsparets Fond støtter UngInvest AIB, som har imponerende resultater på området. UngInvest AIB er et opplæringstilbud i Buskerud fylkeskommune til elever som har falt ut av vanlig videregående opplæring. Kronprinsparet hadde satt av halvannen time til rådighet for Glemmenelevene i går hvor de skulle lede et gruppearbeid, sammen med læringskollegaer fra Unginvest AIB.

– Vi syntes det er inspirerende og morsomt å få være med på dette og er glade for å være her på Glemmen igjen, sa kronprins Haakon. Kronprinsen har tidligere gjestet skolen i 2013 forbindelse med initiativet Global Dignity Day.

Styrker og veikart

Etter en orientering om læringsmetoden ble elevene delt inn i grupper hvor de blant annet skulle finne hverandres styrker.

– Det er viktig å tenke positive tanker om seg selv for å få til noe og å bruke sine styrker, presiserte kronprinsen.

Elevene bega seg ut på gruppearbeidet med stort engasjement og kronprinsparet gikk rundt til de forskjellige gruppene og kom med tips og råd.

I tillegg til elevene var også lærere og representanter fra kommune og fylke tilstedet for å lage sine veikart for fremtiden.

Videre til Halden

Etter besøket på Glemmen dro Kronprinsparet videre til Halden og eSmart System, for å få en innføring i hvordan kunstig intelligens kan utvikles og anvendes for nærings- og samfunnsutvikling.

– Kunstig intelligens vil raskt bli et sentralt virkemiddel og en forutsetning for bærekraftig næringsvekst og samfunnsutvikling. Vi setter derfor stor pris på at Kronprinsparet velger å besøke eSmart Systems, sa administrerende direktør Knut H.H. Johansen i en pressemelding.

Mer fra Dagsavisen