Nyheter

Fredrikstad-talenter imponerte Hushovd

Fire talenter fra Fredrikstad Sykkelklubb deltok i Arctic Morgendagens Helter-rittet som gikk av stabelen på avslutningsdagen til Arctic Race of Norway. Under oppholdet fikk de spesielt utvalgte talentene også møte tidligere verdensmester Thor Hushovd.

Sykkelrittet Arctic Morgendagens Helter er et samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cyckleforbund og Statoils Morgendagens Helter. 120 unge sykkeltalenter deltok på lagrittet, der 70 ryttere fordelt på syv lag fra ulike sykkelregioner var fra Norge, deriblant Jonas Iversby Hvidberg, Filip Iversby Hvidberg, Jørgen Christoffersen og Mathias Skretteberg fra Fredrikstad SK. Målet med helgens arrangement er å sikre talentutvikling i sykkelsporten.

– Ved å la unge sykkeltalenter fra Fredrikstad delta i Arctic Morgendagens Helter-rittet håper vi at vi kan inspirere dem til å opprettholde innsatsen, gløden og læringsfokuset videre. Slik kan vi bidra til utviklingen av fremtidens sykkelhelter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

Hushovd imponert

Thor Hushovd er ambassadør for Arctic Morgendagens Helter-rittet som inngår i talentprogrammet til Statoils Morgendagens Helter. Han holdt et motivasjonsforedrag for ungdommen. Den tidligere verdensmesteren understreket at det kreves ekstrem hard jobbing for å nå elitenivå, men at entusiasme for sporten også er en viktig drivfaktor for å nå toppen.

– Jeg er imponert over talentene fra Fredrikstad sine prestasjoner under Arctic Morgendagens Helter-rittet, og den innsatsen de legger ned for å bli bedre syklister. Mitt beste råd til dem er å utfordre seg selv, lære enda mer, og opprettholde gløden og gleden av å sykle sier ambassadøren for Morgendagens Helter.

Konkurrerte i proffenes arena

Like før proffene syklet siste etappe i Arctic Race of Norway i Tromsø, fikk de unge syklistene sykle Arctic Morgendagens Helter-rittet i den eksakt samme traseen. 120 talenter konkurrerte i en 6,4 kilometer lang rundløype, der jentene fullførte 10 runder og guttene 15 runder.

I tillegg til syv norske regionslag deltok også lag fra Storbritannia, Skottland, Frankrike, Finland, og Tyskland.

Norske sykkeltalenter gjorde det sterkt og stakk av med de fleste pallplassene, til tross for sterk konkurranse fra utenlandske ryttere. I jenteklassen var det et tett spurtoppgjør der Nora Tveit fra Stavanger SK trakk det lengste strået foran Jennifer Holl fra Skottland og Anne Dorthe Ysland fra Gauldal SK. Gutteklassen ble vunnet av regjerende Norgesmester Idar Andersen fra Gauldal SK, 21 sekunder foran Martin Urienstad på andre plass og Henrik Schwalb på tredjeplass – begge fra Stavanger SK. Den prestisjefylte lagkonkurransen ble vunnet av region Sør, med region Midt på andreplass og region Tevebu på tredje.

De tre beste regionene for jente- og gutteklassen samlet, mottok pengepremier på henholdsvis 30.000, 20.000 og 10.000 kroner, øremerket talentutvikling.

Fakta om Arctic Morgendagens Helter-rittet

• Et samarbeid mellom Norges Cykleforbund, Arctic Race of Norway og Statoils talentprogram Morgendagens Helter

• Morgendagens Helter er Statoils talentutviklingsprogram innen idrett, kultur og utdanning.

• 120 talenter fordelt på syv norske og fem internasjonale lag

• Thor Hushovd er ambassadør for rittet.

Mer fra Dagsavisen