Nyheter

Blanda drops for Hammer

Etter en tam lørdag fikk Martin Hammer (24) sving på sakene under langbane NM i Pirbadet. Kongstensvømmernes norske rekordholder på 50 meter fri i kortbane ble nummer to på den doble distansen i den midt-norske hovedstaden.

-En grei finale. Jeg er imidlertid mer fornøyd med måten jeg løste mine arbeidsoppgaver på enn tiden jeg presterte her i Trondheim, sier Martin som slo inn på 51,26 på 100 fri. Martin har pers i langbane (50 meters basseng) på 50,70. Gullet i helgen gikk til Markus Lie fra Bergen på 50,58. - En tid jeg hadde håpet å komme litt tettere på, oppsummerte Martin. Han var ikke heldig på lørdagens 50 meter bryst der han var beste svømmer som ikke fikk finale.

- Rotet det til

-Her rotet jeg det til. I det siste har jeg brukt litt tid på nettopp brystsvømmingen. Med en normal prestasjon ville jeg gått greit inn i finalen, og det kunne også blitt medalje, men da måtte alt klaffet, presiserer han.

Martin ble også nummer seks på 50 butterfly (24,99).

- Også her var jeg litt bak pers, beklager han.

Blanda drops

Martin synes han har levert ustabilt de to første dagene i Trondheim.

- Brysten var dårlig, mens fri og butterfly satt noenlunde, oppsummerer Martin som gledet seg over en stigning utover i mesterskapet.

Tirsdag går 50 meter fri. Martin har her norsk rekord i kortbane. Han satte norsk rekord i fjor sommer da han vant øvelsen i langbane. Den rekorden har han mistet.

-Det er bare kortbanetiden min på 50 fri som nå er gjeldende norsk rekord, forteller han.

Martin understreker at formen er bra.

-Det bør bli en bra 50 fri, sier den regjerende norske mesteren som ikke svømmer individuelt mandag.

På kortbane i vår tok Martin et sølv, en bronse og en femteplass.

-Vinner jeg 50 fri er det fremgang, avslutter han.

Ikke til finale

Piotr Ludwiczak (21) kom ikke til finalen på 50 butterfly. Polakken var et stykke bak pers på øvelsen der han tok bronse på kortbane NM i vår. Da vant Piotr 100 meter rygg, mens han ble fire på 50 fri.

- Piotr har nettopp avsluttet studiene i Polen. Han har brukt mye tid på skolen i vår. Han har derfor mistet mye trening, sier trener Linda Hammer.

Bra av Ludvik

Ludvik Svarstad (18) og Mattis Grindalen Svendsen (17) har som ventet gjort det best av juniorene fra Kongsten. Ludvik ble nummer syv på 50 bryst, mens Mattis ble nummer ni på 400 fri.

Øvrige resultater fra Kongstensvømmerne: i juniorklassen (til og med 19 år). Mia Gulbrandsen (14) ble nummer 18 på 400 medley. Mathilde Sofie Hammer (15) ble nummer 19 på 100 bryst. Tirill Knutsen (17) ble 21 på 200 butterfly. Madelen Olsen (18) ble nummer 28 på 50 rygg, og Emil Danielsen (15) ble 49 på 100 butterfly.

Mer fra Dagsavisen