Nyheter

Strikkefestival

(Garn)isonsbyen i Fredrikstad, Gamlebyen, skal igjen fylles av strikkeglade damer i tre dager fra 22. til 24. september.

Etter fjorårets suksess med strikkeentusiaster fra halve Norge tar vi en ny omgang. Festivalen byr ikke bare på strikk og ull, men også på opplevelser som kurs, utstillinger, foredrag, hyggekveld, allsang, strikkecruise, markedsplasser og mye mer.

Nytt av året er nybegynner kurs for barn og unge i strikking og hekling, og i tillegg kan du ta med deg strikketøyet til Salmer og Strikk, strikkegudstjeneste i Torsnes kirke.

Kurs

Årets kurskatalog er bredt sammensatt av 35 kurs, her kan man lære seg enkel strikk og hekling, gamle tradisjonsstrikk som tveband og nålbinding til å lære seg å ta bilder med mobilen. For ekspertene kan man bli med flere av landets mest profilerte lærere som Linda Marveng, Annemor Sundbø, Tove Fevang og Tone Loeng. Sistnevnte startet facebook-gruppen «Koftegruppa» som har passert 100 000 følgere.

Foredrag

Interessen for strikking har ikke vært så stor som nå på mange år. Årets foredragsholdere er gode i faget og skal inspirere og lære bort teknikker og design. En av dem er Annemor Sundbø fra Kristiansand. Hun har mottatt en rekke priser for sitt lange arbeid med håndverk, er statsstipendiat og jobber med ull og håndverk på heltid.

Hanne Falkenberg fra Danmark har hatt design av strikkede klær som levevei i 50 år og forteller om veiene i strikkens verden.

Tone Loeng, trønder som bor i Skien, vil fortelle historien om facebook-eventyret Koftegruppa som øker med tusenvis av følgere hver uke. Totalt 10 foredrag skal gjennomføres i Grunnmurede.

Utstillinger

Årets festivalutstiller er Fredrikstads egen Jan Svensen. Han er godt kjent gjennom mange år med utstillinger i inn- og utland. Jan er innkjøpt av Norsk Kulturråd. Både utstillingslisten og innkjøpslisten er så lang at den ikke kan tas inn i en artikkel da den vil fylle flere spalter. http://www.ghg.as/svensen/index.html

Det vil bli strikke- og tekstilutstillinger i Bombardersalen, Grunnmurede, Dunkejongården og i galleri Stallen, skriver initiativtakerne i en pressemeldig.

Mer fra Dagsavisen