Nyheter

En variert utstilling

Britannia I årets sommerutstilling viser 8 forskjellige medlemmer av Britannia kunstklubb sine arbeider fram til 25.august. Utstillingen spenner over et vidt spekter av uttrykk og teknikker. Siden Fredrikstad fyller 450 år, er det naturlig å først løfte frem Lotte Falstads morsomme kombinasjoner av sølvbrosje og collage. Brosjene fremstiller en stilisert moskus, som befinner seg på sentrale plasser i byen; stadion, rådhuset og byferga.

Vi finner ellers både malerier, grafikk og foto på utstillingen. To fotografer, Hanna Adam og Christer Ellingsen, viser begge stilsikre studier med motiver fra vår nære hverdag. Hanna finner komposisjoner i en klesvask på snor, og Christer skildrer blomster på hell, i følsomme stilleben.

Maleriene har større kontraster i uttrykk. Helene Maatje stiller ut noen ekspressive portrekker med frekke strøk og kraftfulle farger, i motsetning til Astrid Mjøruds stillferdige og naturalistiske studier, ett landskap og ett stilleben i olje. Myrvete Krasnigi viser arbeider i akvarell og pastell. Utstillingen viser også to grafiske teknikker. Små figurstudier i koldnål er laget av Ingelinn Holtan, og Laila Heidenstrøm viser monotypier.

Kunstklubben ønsker å være et sted hvor amatører og profesjonelle møtes.

Klubben har som mål å være åpen og inkluderende. Den er gratis og har ingen formell medlemskap. Møter man opp er man medlem. Billedkunstner Asgeir Midthjell er klubbens faste veileder og leder. De fleste møtene har et foredrag, ofte med inviterte profesjonelle kunstnere.

Mer fra Dagsavisen