Nyheter

Starter byggingen av vaskeriet om få uker

Til tross for pågående politisk oppvask starter byggingen av kommunens nye vaskeri om få uker.

Allerede få dager etter at Bystyret 9. februar vedtok å investere 43.6 millioner kroner i et nytt stort og moderne vaskeri som skal erstatte kommunens fem mindre vaskerier inngikk kommunen kontrakt med Asker Entreprenør.

Tas i bruk i februar 2018

– Byggearbeidene starter i april og vaskeriet skal være klar til bruk i februar 2018. Selskapet Asker Entreprenør vil ha totalentreprisen, opplyser prosjektleder Tarjei Riiser i Fredrikstad kommune til Demokraten.

Dermed er det klart at nybygget i Tomteveien ved siden av kommunens sentralkjøkken vil reise seg samtidig som de borgerlige partiene i Bystyret jobber med å få svar på om beslutningsgrunnlaget for vaskeriet holder vann. Som kjent økte de estimerte kostnadene for det kommende vaskeriet fra 25.1 millioner til 43.6 millioner kroner på to år.

Mindretallet, med Høyres gruppeleder Truls Velgaard i spissen, har nå bedt Kontrollutvalget se nærmere på tallmaterialet som Ap-flertallet mener er forsvarlig utredet gjennom blant annet en rapport fra konsulentselskapet Agenda Kaupang.

– Kan bli rimeligere

Fire tonn sengetøy og klær vil det nye stor-vaskeriet ha kapasitet for når maskinene rulles i gang om et snaut år.

Demokraten: - På bakgrunn av at det er lagt inn en såkalt P 85-buffer i kalkylene - vil vaskeriet totalt sett kunne leveres for mindre enn 43.6 millioner kroner?

Tarjei Riiser: Det er vurdert at investeringen kan gjennomføres innenfor 43,6 millioner kroner med 85 prosent sannsynlighet (P85). Det er derfor muligheter for at investeringen kan bli billigere.

Mer fra Dagsavisen