Nyheter

NAV Fredrikstad flytter til Værste i 2018

I går ble tomten for det nye NAV-kontoret i Fredrikstad presentert.

– NAV Fredrikstads nåværende leiekontrakt utløper høsten 2018, og det ble derfor utlyst en offentlig konkurranse for å finne nye lokaler, forteller eiendomssjef i Fredrikstad kommune, Bjørn Hansen.

De to enhetene NAV Fredrikstad og NAV Arbeidsrådgivning Østfold (ARK) har i dag kontorer på to ulike adresser, og det har nå vært et ønske om samlokalisering.

Bruker digitale tjenester

Fylkesdirektør i NAV Østfold, Arne Hæhre, forteller at det har vært behov for å se på nye løsninger for utforming av arbeidsplasser og publikumsmottak, for å møte framtidige behov på en bedre måte.

– Flere og flere av våre tjenester blir digitaliserte og det blir færre som nå oppsøker NAV-kontoret. Gode arbeidsforhold for våre 220 ansatte her ved kontoret, og ikke minst sikre løsninger hvis noe uforutsett skulle skje har også veid tungt i prosessen ved valg av nye lokaler.

To leiekontrakter

Kontrakten med Værste AS signeres rett etter ferien, forteller kommunens eiendomssjef.

– Det vil bli etablert to leiekontrakter, der henholdsvis Fredrikstad kommune og NAV Østfold skal stå som formelle leietakere av arealene. Hvorfor det lages to kontrakter har med moms å gjøre. Flere aktører ba om konkurransegrunnlaget, og tre tilbud ble mottatt. Etter en samlet vurdering, er det konkludert med å tildele leiekontrakten til Værste AS.

Rask behandling

Markeds- og forvaltningsdirektør i Værste, Øivind Kvammen, er strålende fornøyd med at de nå har kommet til enighet med Fredrikstad kommune og NAV Østfold om oppføring av et nybygg på parkeringsplassen øst for Helsehuset på Kråkerøy.

I april sa Kvammen følgende til oss når NAV varslet at de ønsket nye lokaliteter;

- Vi må først skaffe oss et bredere vurderingsgrunnlag før vi kan si noe om dette er interessant for oss.

28. mai 2015 ble det annonsert en teaser for utlysningen og utlysning av konkurransen ble sendt ut 2.april 2016. Kun tre måneder senere er nå altså avtalen i havn med Værste.

– Mange av de andre offentlige tjenestene som brukerne av NAV benytter seg av ligger jo nå i samme område, så dette blir en fordel for alle, mener Kvammen.

– Når det gjelder parkering vil det bli P-hus i underetagen med innkjøring fra Helsehuset som i dag. Omtrent det samme antall plasser som det er på den kommende byggetomta i dag.

Mer fra Dagsavisen