Nyheter

– Man vet aldri hvilken tilstand det er i

Torsdag var det igjen hittegodsauksjon i Falcks lokaler i Tomteveien.

Fredrikstad politistasjon inviterte på nytt befolkningen til hittegodsauksjon på torsdag, og denne gangen var det ikke bare muligheten for å gjøre et kupp på en sykkel som dro folket ut i ruskeværet.

For selv om det var over 175 forskjellige tohjulinger i alle farger og fasonger, så var det ikke de som trakk mest oppmerksomhet.

– Problemet er at man ikke vet hvilken tilstand det er i, sa Ola Storli og kikket litt nærmere på Nikon-kameraet han holdt i hånden.

Sykkel i fjor

Storli kunne fortelle at det ikke bare var kameraet som trakk ham til seg, og han sa:

– Jeg var her i fjor, og da kjøpte jeg meg en sykkel som jeg syklet Grenserittet med.

Og også i år var han på jakt etter en "jernhest".

– Nå jakter jeg på en landeveissykkel til å trene på, la han til og forsvant mot de oppstilte syklene i andre enden av lokalet.

Noen minutter senere kom han tilbake, og på spørsmål om han hadde funnet noen interessante objekter, var svaret ganske enkelt:

– Jeg har sett meg ut to sykler - en til meg og en til sønnen min.

Mye skrap

Til tross for at Storli hadde funnet seg to aktuelle auksjonsobjekter, så var talen nokså klar når han sa:

– Det er mye skrap her også, og det dummeste jeg ser er når folk betaler 800 kroner for en Yosemite-sykkel som koster 900 på Biltema, og la til:

– Da gremmes jeg skikkelig!

Første gang

En annen som også var på jakt etter en sykkel, var svenske Göran Hermansson. Han kunne fortelle at dette var første gangen han var på hittegodsauksjon.

– Jeg visste ikke at det fantes slikt i byen her, sa han og fortalte at han bor i Sarpsborg.

– Det er jo en kul greie - og jeg håper å gjøre et "hyffsat" kjøp om det blir noe, fortsatte Hermansson og fortalte at han hadde tenkt til å strekke seg så langt som 3000 kroner dersom han fant den rette sykkelen.

– Planen er å kjøpe en til å komme seg til jobben med - og å bli sporty før sommeren, smilte han før budrunden på kveldens første objekt startet.

Mer fra Dagsavisen