Nyheter

Ulf Berg er årets ildsjel

– Hva skjer her æ? Slik lød responsen fra Ulf Berg når han på tirsdag mottok Demokratens utmerkelse for Årets ildsjel i Gamlebyen.

Redaktør Tomm Pentz Pedersen forteller at denne utmerkelsen har skapt stort engasjement hos leserne, og han sier:

-Ulf Berg er jo ildsjelen med stor "I" - og mange tenker nok at det er en selvfølge at det ble ham.

Ulf Berg har nemlig gjennom en årrekke bidratt med dugnadsånd rundt frivillige organisasjoner og idrettslag i Fredrikstad, og det finnes vel knapt et idrettslag her i byen hvor han ikke har en finger med i spillet.

Tett i toppen

Selv om det nå altså er Ulf Berg og hans stå-på-vilje som har stukket av med prisen, så nøler ikke Pentz Pedersen med å fortelle vinneren at det ikke nødvendigvis skulle blitt slik.

-Det var faktisk veldig jevnt i toppen - og selv om jeg ikke har noe eksakt tall på antall stemmer, så er det snakk om flere tusen, sier han til en takknemlig og overrasket Berg.

Artig verdsettelse

Det er en rørt Ulf Berg som tar imot både blomster, gavekort og årsabonnent på avisen, og han sier:

-Det er jo artig at folk setter pris på det en gjør, og det morsomste i hele livet er jo å jobbe dugnad.

-Jeg visste jo at jeg var nominert - etterhvert - men jeg var ikke sikker på om den prisen her var blitt delt ut eller ikke fortsetter Berg og legger til at det ofte kan bli mange og lange dager som en følge av det frivillige arbeidet han legger ned.

-Det går jo hver dag fra morgen til kveld, sier Berg og legger til at det hender nattesøvnen må vike for dugnadsarbeidet også.

-Dersom det er mye, så hender det faktisk jeg må bruke natten også, sier hanog legger til at veien straks går mot neste prosjekt.

Mange baller i luften

En mann av dette kaliberet er nemlig nødt til å være på farten hele tiden for å holde ballene i luften, og det er såvidt tid for ildsjelen til å ta praten med Demokraten.

-Jeg har nettopp vært å hentet en salong, og nå skal jeg videre ut i Onsøy for å hente et dødsbo, sier Berg og legger til at de står å venter på ham.

Likevel tar han seg tid til å sette seg ned og føle litt på utmerkelsen, og han deler gjerne med seg av sine erfaringer innenfor dugnadsarbeid.

-Du kan jo ikke begynne å kjefte på folk som er med på dugnad, sier Berg og forteller at noe av nøkkelen til hans suksess ligger nettopp i dette.

Takker kona

Berg legger altså ikke skjul på at alt dugnadsarbeidet tar tid, men han sier at han har vært heldig med at kona Eva også setter pris på det han gjør.

-Ho har vært med på alt, sier han og legger til at selv da helsen var som verst for noen år siden, så stod hun ved hans side.

- Da jeg lå 15 uker på sykehuset for noen år siden, så var hun der hver eneste dag, sier han og takker kona for at hun holder ut med ham.

-Det er ikke hvem som helst kjærring som hadde blitt med på dette - hun er helt suveren!, smiler Berg fornøyd.

Disse var nominert

Vi fikk inn mange gode kandidater til Årets ildsjel-prisen for 2015, men det var til slutt disse kandidatene som ble plukket ut til superfinalen av vår jury:

Overrekkelsen av premiene foregikk på direktesendt nett-tv.

Mer fra Dagsavisen