Nyheter

Sigurd Berg gjenåpnet Delikatessen i Gamlebyen

Tirsdag formiddag kunne Berg ønske kundene velkommen til Delikatessen i Gamlebyen. Mange var på jakt etter bydelens ettertraktede fiskekaker, men på grunn av manglende fiskeleveranse kunne ikke Berg tilby verken husets fiskepudding eller fiskekaker denne dagen.

- Det er jo synd at vi ikke kan tilby våre spesialiteter akkurat på åpningsdagen, men i morgen regner jeg med at hele sortimentet fyller disken, smiler kremmeren som tidligere har drevet den danske kro i Gamlebyen og egentlig er utdannet som dataingeniør.

– Vi har likevel solgt mye av både rekesalat, sursild, røkt makrell og krepsesalat – så dette lover godt! Delikatessen var i flere tiår en populær forretning i Gamlebyen - helt til dørene ble stengt for litt over to år siden.

Sigurd Berg og fjorten av hans venner har som spleiselag fått Delikatessen på beina som eget aksjeselskap, og alle stiller opp i butikkdriften sammen med masterchef Berg.

For det er Berg som har lært seg den «hemmelige» oppskriften for produksjon av Fredrikstads «verdenskjente» fiskekaker.

- Ha, ha, gliser Berg. – Jeg skal fortelle deg hvilke «hemmelige» ingredienser det er i våre fiskekaker… det er nemlig mye fisk! Det er det samme hvilke matretter du lager hvis ikke råvarene er av topp kvalitet, og at det er nok av gode råvarer i blandingen. Men jeg har snakket med datteren av Jan Johansen, hun var aktiv med i produksjonen når faren drev delikatessen her i Gamlebyen, og fått noen gode tips på veien. Men ingenting er nedskrevet og det er romslige definisjoner på mengdemålene – to kopper potetmel og «en neve gulerøtter».

Sigurd Berg varslet åpningen av Delikatessen i Gamlebyen via Facebook, og responsen har ikke uteblitt.

Hittil har nesten 1400 trykket på «liker-knappen» - og for de som virkelig vil like den gode smaken av håndproduserte fiskekaker holder Berg og hans venner nå åpent fem dager i uka.

Mer fra Dagsavisen