Nyheter

Hadde prostitusjonssaker da romleiren var på Øra – ikke kjent med det samme på Lisleby

Verken politiet eller den politiske toppledelsen i Fredrikstad kommune kjenner til at det skal ha foregått prostitusjon i romleiren på Lisleby.

Demokraten bragte lørdag et oppslag om en 16 år gammel tidligere gift, men nå skilt jente bosatt i romleiren på Lisleby som nå er under vurdering av barnevernet.

Barnevernsmyndighetene vil blant annet finne ut hvorfor den unge jenta - som omtales som «ferdig brukt» - oppholder seg i leiren, hva hun gjør der og om det medfører riktighet at hun bor der uten nære omsorgspersoner rundt seg.

«Bare løse rykter»

Nils Skreden, kommunens driftsansvarlige i romleiren, har uttalt til Demokraten at han ikke kjenner til den unge kvinnen:

-Jeg hilste på henne først for kort tid siden, det vil si den dagen (6. november journ. anm.) de ulike offentlige instansene var på befaring her. Jeg går som sagt ikke inn i vognene selv, poengterte Skreden sist uke.

Etter avisoppslaget har Demokraten mottatt utdrag av et notat som Skreden sendte til sin overordnede, daværende kommunalsjef Roy Jacobsen for vel et år siden.

Her heter det i stikkordsform:

«Rykter om salg av seksuelle tjenester. Tatt opp med politiet».

Om denne rapporten sier Nils Skreden i dag:

-Jeg kan ikke helt huske bakgrunnen for dette. Antakelig var det bare løse rykter. Og sånne «kjerring-greier» er det jo umulig å forholde seg til, hevder driftslederen.

Demokraten: - Men fra ett sted må som kjent rykter oppstå; selges og kjøpes det sex i romleiren?

Skreden: - Det har vi absolutt ingen holdepunkter for å si at det gjør. Men jeg kan uansett ikke være noen garantist for at så ikke skjer. Jeg er jo aldri i romleiren natterstid f.eks. poengterer kommunens vert i Kiæråsen.

Ukjent for politiet

Krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon avkrefter at Fredrikstad kommune har bragt til torgs påstander om mulig prostitusjonsvirksomhet i romleiren overfor politiet:

-Nei, dette er ukjent for oss. Da romleiren hadde tilhold på Øra hadde vi riktignok et par saker som gikk på prostitusjon, men vi har ingen slike hendelser knyttet til dagens leir på Lisleby, opplyser Albertsen.

- Har politiet for øyet at det kan forekomme sexkjøp i Lisleby-leiren?

- Ja, den muligheten er vi bevisst på. Dette fordi det er kjent fra romleire andre steder i verden at prostitusjon kan forekomme, påpeker krimsjef Rune Albertsen.

Ordfører Jon-Ivar Nygård sier til Demokraten at han ikke har fått henvendelser fra administrasjonen eller fra andre om påstått sexhandel ved romleiren på Lisleby.

Mer fra Dagsavisen