Nyheter

Dette sykehjemmet serverer den beste maten i Østfold

Tydelig fokus på ernæring og glede rundt måltidene har bidratt til å gi Fjeldberg sykehjem Østfold-seier i måltidskonkurransen «gylne måltidsøyeblikk». Nå går de videre til nasjonal finale.

«Gylne måltidsøyeblikk» er en nasjonal konkurranse som er igangsatt på initiativ fra Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. Hun ønsker at måltidene skal være dagens høydepunkt for beboerne og ser at det trengs tiltak for å forebygge underernæring.

Sterk konkurranse

I Østfold har konkurransen hatt ni deltagende sykehjem hvor alle kan vise til god innsats for å gjøre måltidene smakfulle og trivelige for sine beboere. Juryen, bestående av landbruksdirektør hos Fylkesmannen i Østfold Nina Glomsrud Saxrud, leder for eldrerådet i Østfold Gerd Skovdahl, kokebokforfatter og matblogger Marit Røttingsnes Westli og rådgiver hos Fylkesmannens helse- og sosialavdeling Stein Roger Jørgensen har hatt en vanskelig jobb.

Mat laget med kjærlighet

«Det som gjorde utslaget var den usedvanlig flotte måten som maten presenteres på til beboerne», sier juryen.

«Her er det mye farger og grønt. Det gjøres maksimalt ut av hver rett. Det legges mye kjærlighet og stolthet i det å gjøre hver dag til et «gyldent måltidsøyeblikk» for beboerne. Fjeldberg gjør til skamme juryens skepsis til sentralkjøkken».

Engasjerte ansatte

Assisterende fylkesmann Trond Rønningen overrakte førsteprisen til en fornøyd gjeng fra Fjeldberg sykehjem under premieutdeling hos Fylkesmannen i Østfold sist fredag.

«Seieren i denne konkurransen er et bevis på de ansattes engasjement og viser at de brenner for den jobben de gjør» sier virksomhetsleder på Fjeldberg Judit Svendsen.

Hun er også virksomhetsleder for Soliheimen sykehjem som var en av fire finalister.

«Det er spesielt moro at både Fjeldberg og Soliheimen var nominert til prisen» sier hun. Premien var diplom til å henge på veggen og en velfylt «matkurv» med lokale mat- og drikkeprodukter fra Østfold.

Mer fra Dagsavisen