Nyheter

– Jeg merker nervene nå. Virkelig

- Hjerteslag, den første sangen på EPen handler litt om det. Moren min sa alltid at den som har gitt opp, den har tapt, sier Silje Andersen.

Det er rushtid utenfor St.Croix huset den siste tirsdagen i oktober. Eiketreet utenfor har fått  fargene til det store kulturhuset med graffiti-dekor.

Fra rom 12 i tredje etasje, åpner 20-år gamle Silje Andersen vinduet.  Utenfor henger den store promoteringsplakaten til konserten Lars Vaular og Kaveh holder på Blå Grotte fredag.

Sånn omtrent midt på henger et bilde av henne selv, ikledd grå-sort hettegenser med tittelen «support».

- Jeg merker nervene nå. Virkelig. Det er litt sånn boblende tanker og følelser som venter på å sprekke, sier Silje og tar en slurk av Burnen med armen hun har tatoveringen sin «never let go» på.

Vi sitter i den sorte skinnsofaen i huset Silje veksler mellom å kalle hjemmet og Kroa. Snart kommer de gode vennene Eda Johnsen og Mirsad Avdija, to store rap-talent som skal synge sammen med henne på fredag, i tillegg til kjæresten til Silje, Silje Amalie Augdahl.

«Innrømmelsen»

I sommer ga Silje ut EPen «Innrømmelsen» med egenskrevne låter og arrangement med manager Kai Lofthus i kulissene.

Det er disse låtene - og en ny, hun skal spille på «Grotta». Silje har ofte skrevet tekster som terapi da hun hadde det vanskelig og ble mobbet som yngre.

-   Hjerteslag, den første sangen på EPen handler litt om det. Moren min sa alltid at den som har gitt opp, den har tapt - og det skal jeg aldri glemme, det er mitt motto i livet, sier Silje.

- Vi føler oss alle småsyke nå og det er nok nervene. Når vi står på scenen til fredag, da er vi friske som bare det. Det må vi jo bare være.

Mer fra Dagsavisen