Nyheter

Feirer 20 år som klubb med ny treningsplass

Fredrikstad Basketballklubb har i år 20-års jubileum, og hva passer vel bedre enn en ny treningshall i en sånn begivenhet?

Med nyåpnet hall på Lisleby, og økende intersse for sporten ser det ut som om det er lyse tider i møte for jubilanten som nå er ferdig med tenårene. Forrige mandag åpnet Lislebyhallen, og allerede på lørdag var Fredrikstad Basketballklubb, og laget «The Lumberjacks» i full gang med å innvie den nye sportsarenaen.

Da ble årets basketsesong startet, og Fredrikstad spilte sin aller første serierunde på den nye hjemmebanen.

-Vi har jo 20-års jubileum i år, og da passer det veldig bra at vi kan bruke dette som hjemmebane, fortalte Lennart Wedel Jarlsberg som er kampansvarlig for «The Lumberjacks» fornøyd.

Mange hjemmebaner

Selv om laget nå får spille i Lislebyhallen, så er det ikke slik at dette blir den eneste arenaen hvor ballen skal i kurven.

-Vi trener både her, på Glemmen, i Blomsterhallen og i Borgehallen, forteller Wedel Jarlsberg og legger til at det er litt problematisk med alt som skal klaffe med treningstider og sånn i den nye flerbrukshallen på Lisleby.

-Vi er jo et bylag, og for mange så er det greit med tanke på kjøring til trening og sånn at vi spiller på forskjellige arenaer, fortsetter Wedel Jarlsberg og legger til at de håper på at Lislebyhallen og Glemmenhallen blir lagets hovedbaser i fremtiden.

Sport i økning

Videre forteller Jarlsberg at det er Oslo som er sentrum for sporten, og han legger raskt til at også Bergen og Tromsø har et aktivt miljø, før han forteller at her i distriktet så har det stort sett kun vært Fredrikstad og Halden som har stilt med lag.

-Nå er også Moss og Sarpsborg kommet med lag, kunne Jarlsberg fortelle før han la til,

-Vi vil jo ha flere lokallag og et større miljø - det er jo lokalderbyer som er inspirerende! Jarlsberg kan også fortelle at basketball er en stor sport i Europa og hos naboene våre i Sverige,

-Ofte så drar vi på cup i Gøteborg, forteller han og legger til at der får laget virkelig kjørt seg.

-Det er jo gøy å spille mot de gode lagene, sier han og stiller seg enig til at det ofte kan være greit å komme litt ut av rollen som en stor fisk i en liten dam.

Inkluderende sport

Man skulle kanskje tro at basketball med sine finter og presisjonsskudd på kurven er en vanskelig sport, men dette avkrefter Jarlsberg.

-Nei! Det er nok heller motsatt, sier han og legger til at denne sporten nok sikkert passer for de aller fleste.

-Man kan si det sånn at det er en sport med en lav terskel for å lære seg - men det krever jo sitt om man skal bli skikkelig god, fortsetter Jarlsberg og forteller at det også er et miljø rundt klubben.

-Her i klubben er det et veldig bra miljø, og veldig mange innvandrere kommer også innom basketball, sier han og legger til at det største problemet er ofte å holde på disse spillerne, før han runder av med å fortelle at basketball kan fungere som en del av integreringen for disse ungdommene.

Mer fra Dagsavisen