Nyheter

7 millioner til lekeplasser og trafikksikring

l -Ikke valgkamp, bedyrer Ap-ordføreren

-Å disponere kommunens overskudd er noe Bystyret gjør hvert år. At vi nå satser friskt på både lekeplasser og trafikksikkerhetstiltak har derfor ingenting med valgkampen å gjøre.

Det sier ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) som tirsdag inviterte til pressekonferanse om nedlagte lekeparker og gang- og sykkelveier som er tenkt realisert i framtida.

Trolldalen-Tangen

-Kommunen har de siste åra fjernet lekeutstyr ved en rekke lekeparker av sikkerhetsmessig hensyn. Bruker vi 2.0 millioner kroner av 2014-overskuddet vil vi kunne starte re-etableringen av fem av disse lekeplassene i 2015 istedet for som planlagt i 2016 og 2017, forklarer ordføreren mens han kryper ned på alle fire i sandkassa ved Nes lekepark på Rolvsøy.

En lekende partifelle Odd Hasselgård legger til:
-Vi regner rundt 250.000 kroner i utstyr pr re-etablert lekeplass. Så kommer arbeidet i tillegg. Men for to millioner kroner vil denne nedlagte lekeparken på Nes samt Snørn på Torp, Villaveien her i Rolvsøy, Borgeveien ved Selbak og lekeplassen på Ambjørnrød ganske snart kunne realiseres på ny.

Det rødgrønne flertallet vil også slå et slag for skoleveier og trafikksikkerhet når regnskapsoverskuddet skal fordeles i Bystyrets møte 18. april.

Hasselgård: - Vi vil bruke tilsammen 5.0 millioner på nye fortau og gangveier. Det største prosjektet blir en to kliometer lang gang- sykkelvei fra avkjørselen ved riksvei 108 gjennom Trolldalen til Tangen. I tillegg får vi en 150 meter lang gangvei langs Gamle Kirkevei, et like langt fortau i Sandbækveien og en 200 meter lang sykkelvei fra Skippergata mot Heibergsgate, forklarer Odd Hasselgård.

- Prisverdig -At politikerne går inn for å gi de nedlagte lekeplassene nytt liv er prisverdig. Jeg kan godt bekrefte at svært mange barn lurer på hvor det ble av lekeutstyret da dette ble fjernet fra Nes lekepark for noen uker siden, uttalte beboerrep

ARNE BØRRESEN I tekst
arne.borresen@demokraten.no

Mer fra Dagsavisen