Nyheter

Solid brytestart

Torp IF kommer stadig med nye overraskelser på brytematta. I helgen ble klubben nest best på den årlige «Fredriksten-Cupen» i Halden.

Både Torp IF og Atlas leverte en sterk innsats. Cecilie Høvik Magnussen (15), Tobias Krå Simonsen (14) og Mats Erik Elverhøi (20) ble kåret som stevnets beste i sine klasser.

I Remmenhallen stilte 192 deltagere fra 26 klubber. Torp IF tok tre gull og en sølvmedalje, Atlas som tok to gull, en sølv, to bronse og en fjerdeplass i lisens klassen som holdt til tredjeplass i klubbkonkurransen.

Stevnets beste brytere

Tre lokale ungdommer ble kåret som stevnets beste bryter. I 15 års klassen var det Tobias Krå Simonsen (14) fra Atlas og i junior (fristil) kvinner Cecilie Høvik Magnussen (Torp IF) og i senior var det Atlas-gutten Mats Erik Elverhøi.

I 15 års klassen ble det tre lokale gullvinnere. Torps Marcus Solhaug Wenneberg vant -38 kilos klassen med fire sterke fallseire – (19-3 på teknisk poeng) over to svenske og to norske motstandere. I -42 kilos klassen tok Robin Martinsen klubbens andre gull. Han vant ikke overraskende to kamper på fall, en på teknisk overlegen, og uten en eneste minuspoeng. Tilsammen 29-0 på teknisk poeng.

Tredje gull på rad

I -53 var det åtte sterke deltagere, men den beste var Atlas-gutten Tobias Krå Simonsen (14) som tok sitt tredje gull på rad i «Fredriksten-Cupen».

Han hadde ingen minuspoeng og vant en fallseier og tre på teknisk fall mot svenske og norske motstandere.

I -fristil junior var det søstrene Cecilie og Thea Høvik Magnussen fra Torp IF som tok gull og sølv.

Endelig sterk nok

Mats Erik Elverhøi (20) har ikke deltatt individuelt på nesten et år. Nå var han tilbake for fullt på matta igjen med sine tre kamper i -75 kilos klassen for senior. Han vant suverent på teknisk fallseier (24-0). I finalen mot svensken Viljam Kauppinen (Göteborg AK) smelte Mats på et flott omvendt livtak og vant 8-0.

- Nå er jeg veldig godt fornøyd. Har trent mest styrke det siste året; det er dette jeg har manglet, så nå satser jeg mot NM i Fauske i mai, sier Mats Erik Elverhøy til Demokraten.

En sølv, to bronse og en fjerdeplass ble det også for Atlas med Remi Vedvik Lindberg (75 kg) senior, ungdom Ibrahim Mogoskhov (58 kg), Jacob Agerup (69 kg) og Sandor Olsen (38 kg).

Mer fra Dagsavisen