Nyheter

Ordføreren starter friluftsåret med overnatting i skogen

Markeringen av friluftsåret 2015 startes på Torsnes, tirsdag 13. januar.

På Torsnes skole arbeides det flittig av elevene, før ordfører Jon-Ivar Nygård skal overnatte på Skoletoppen, tirsdag 13. januar til onsdag 14. januar. Han er en av 130 andre ordførere her til lands som har tatt miljøministerens utfordring om å sove ute en natt, for å markere Friluftsåret 2015. Flere organisasjoner har gått sammen for å skape aktivitet, og for å få folk ut i frisk luft, og det er altså derfor året har fått dette navnet. Både 5. og 6. klasse ved skolen er også invitert til å sove ute denne natten. Ungdomsorganisasjonen 4H har laget en naturmøteplass på skoletoppen, hvor lavoen som ordføreren og elevene skal sove i står.

Jobbet i to år

Bente Cathrine Fjelle er lærer ved Torsnes skole, og aktiv i 4H. Hun forteller om barnas arbeidsvilje og engasjement. – Da vi fikk med oss utfordringen til miljøministeren var vi raske med å invitere ordføreren, og gjorde raskt klar en naturmøteplass, sier Bente. Denne plassen åpner nå på tirsdag, med snorklipping av ordføreren. – Denne plassen har vi bygget og jobbet på i nærmere to år, og dette blir en samlingsplass for hele bygda, forteller hun. – Noen har begynt å bruke den allerede, og det hender at man har uteskole der oppe, legger hun til.

En festkveld

Det er ikke bare snorklipping og overnatting som vil finne sted på skoletoppen på tirsdag. Da blir det festkveld, sier Bente. – Vi har samlet omtrent hele Torsnes, med bondelaget, som stiller med bålkaffe, bygdekvinnelaget vil drive med pinnebrødsteking for de yngste, Østfoldkokken vil ha bålmats-aktiviteter, det skal lages lapskaus med Thorsøkalv, og idrettslaget vil selge grillspølser, sier hun. – Sjetteklassen skal på leirskole, og er derfor de eneste som får selge denne kvelden, og alle pengene går til leirskolen, forteller hun. – Da blir det vaffel og kaffesalg, legger hun til. – Alle har gått sammen for å skape aktiviteter, og ta litt ansvar der oppe, sier hun.

Ungdomsorganisasjonen 4H

Ungdomsorganisasjonen 4H har hatt en stor rolle i byggingen av denne naturmøteplassen, og har et motto som lyder som følger: Vi lover å arbeide, mot det mål, å bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse. 4H står altså for hode, hjerte, helse og hender. – Her er ungdom mellom 8 og 18 år velkomne til å bli med, sier Bente. Organisasjonen har tidligere vært en bygdeorganisasjon, men spretter ut flere plasser nå. – Det vi vil dele denne kvelden er gleden av friluftslivet, sier Bente.

Ønsker alle velkommen

- Vi håper så mange som mulig vil komme, og ønsker alle velkommen. Denne kvelden vil det være aktiviteter for både unge og gamle, og alt ifra korsang til matlaging til historie og friluftslivet vil være temaet for kvelden, sier Bente. Arrangementet begynner klokken 18:00, og det vil være parkering på skolen. Vi ønsker også å minne ordføreren på å ta med seg ullsokker.

Mer fra Dagsavisen