Nyheter

Snart blir det bryggedans på Rolvsøy

Jan-Egil Johansen og medlemmene i Hauge lokalsamfunnsutvalg har store planer for Hauge brygge. Bocciabane, båtslipp, sjakkbord, volleyballbane, hundeluftegård, tennisbane og ikke minst danseplass på brygga er noen av ideene som skal iverksettes.

Dugnadsgjengen på Rolvsøy har allerede lagt nytt dekke på Hauge brygge.

- Vi er en gjeng som har saget, spikret og skrudd i lengre tid, nå kan vi endelig se hvordan «nye Hauge brygge» tar form. Jeg synes virkelig det er synd at et så flott område skal ligge ubrukt. Uten å overdrive mener jeg at brygga og plassen rundt, har vært Rolvsøys glemte perle. Men nå skal den få lov til å skinne, slik at alle som ønsker kan bruke stedet til fysisk aktivitet, rekreasjon og hygge, forteller Johansen engasjert. - Spesielt vil jeg trekke fram Tore Hansen som har jobbet på brygga både sent og tidlig.

Historisk grunn

På slutten av 1800-tallet bygde Wiel & Co. et lite forsøksteglverk på Hauge. Teglverket hadde en smal tomt langs elva som i nord innbefattet Hauge brygge. På denne brygga ble det tatt imot leire fraktet over elva på prammer fra Torp. For lederen av lokalsamfunnsutvalget, Jan-Egil Johansen, skaper også vitaliseringen av Hauge brygge personlige følelser.

- Det var min oldefar som startet Hauge teglverk, derfor er det ekstra morsomt å gjenskape brygga og skape aktivitet i området.

Dansesko

Neste sommer inviteres alle danseglade til brygga på Rolvsøy.

- Bryggedans kan jeg garantere at det blir, smiler Johansen fornøyd. - Vi har opprettet en egen arrangementgruppe som jobber med å få til flere hyggelige sosiale happeninger. Det blir sankthansfeiring ved brygga neste sommer, med konsert, bryggedans og underholdning for små- og store. I tillegg til visekvelder jobber vi også med å få til en «svensk dansbandskveld».

I tidligere tider, når min oldefar Ole Syversen startet Hauge teglverk, var det mange svensker som arbeidet i området så nå trekker vi en historisk link til vår tid. Neste prosjekt for dugnadsgjengen blir å plassere ut krakker, sjakkbord og lage fiskeplasser som også er tilpasset rullestolbrukere. Men for å kunne gjennomføre alle planene er Jan-Egil Johansen og medlemmene i Hauge lokalsamfunnsutvalg avhengig av kommunal velvilje.

- Søknader er sendt til Fredrikstad kommune. Vi må ha godkjenning før vi begynner arbeidet med hundeluftegården, legge ut flytebrygger og bygge båtslippen, og anlegge boccia-, sandvolley- og tennisbaner. Men det håper jeg snart går i orden. En oppgradering av Hauge brygge vil jo gi hele området langs Glommastien et etterlengtet løft.

Mer fra Dagsavisen