Nyheter

Lars-Erik Dahle på sangens vinger

###

Han er kjent for å kline til i Hans Aaseths band i "Torsdag kveld fra Nydalen", Lars-Erik Dahle. Onsdag lanserer proff-bassisten fra Lundheim sin egen CD.

-Bassgitar er instrumentet mitt. Men på skiva finnes ikke en eneste basstone - der synger jeg, ler proffmusikeren hjertelig.

Bedehus og Else Kåss

35-åringen, som er oppvokst i Onsøy - har bodd i Oslo i flere år, men som for en tid tilbake flyttet inn i besteforeldrehjemmet på Østsiden, har siden 2003 levd av musikken.

-Jeg gikk på musikklinja på Greåker tidlig på 1990-tallet sammen med blant andre Merete Løkkeberg Meyer og Alexander Hermansen. Så ble det mer musikkutdanning ved «Bibelskolen i Staffeldtsgate» i Oslo, i dag Norsk Lærerakademi. De siste ti åra har jeg livnært meg av spillinga, forteller husband-bassisten i TV2s «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Allsang på grensen».

-Fra Bibelskolen i Staffeldtsgate til Else Kåss & Cos vugariteter a la sex, promp og bæsj?

-Joda, det var en viss vei å gå. Som ung var jeg jo en del av bedehusmusikk-miljøet i landet. Men jobber du som profesjonell musiker må du tackle ulike scener og oppdrag. For øvrige har flere av musikerne jeg spiller med samme bakgrunn, påpeker Lars-Erik og nevner blant andre Ole Børud fra den populære «Børud-gjengen».

Superlag

På «Step into the water» ledsages Dahle av en rekke toppmusikere innenfor pop/rock/blues-sjangerne. Som blant andre barndomsvennen og pianisten Frode Østang Mangen, New York-organisten Larry Goldings, dobro-spilleren Freddy Holm (kjent fra Cornflakes), Victoria Tolstoj - tipp-olderbarnet til Leo Tostoj og svenskenes svar på Silje Nergaard slik CD-utgiveren uttrykker det - samt vokalisten Reidun Sæther fra Hans (Aaseths) Orkester.

-Tittelen «Step into the water» spiller på den nye musikalske veien jeg begir meg utpå. Holder vannet meg når jeg skal synge? undres Dahle som lanserer sin CD på Blå Grotte kommende onsdag kveld.

Også 16. mai kan musikeren som i voksen alder vendte hjem til Fredrikstad oppleves live; da akkopagnerer han Tone Damli på Båthusteateret.

CD`en «Step into the water» er dels spilt inn i studioet «Kruttrøyk» i Oslo og dels hos «Lydspesialisten» på Kråkerøy.