Nyheter

Daghøyskolen gir mange en ny start

Daghøyskolen har eksistert i Fredrikstad siden 1996 i et samarbeid mellom Fredrikstad kommune og AOF. Skolen markerer sitt 15 års jubileum med flott bok: Vår vei - deres fremtid.

Boken en hyllest

Og redaksjonskomiteen - som har bestått av Helge Holst, Monica Steine og Svein C. Gurvin - fremholder følgende om hvorfor det er laget jubileumsbok:

Vi vil gi en hyllest til de som har trodd på Daghøyskolen og at det nytter: initiativtakere, politikere og saksbeandlere.

Vi vil ære de som har gjort et valg: Jeg vil noe med livet mitt og vil bruke skolen som en del av min plan videre. Nærhet til egen histroie: det er mye om ytre sett har forandret seg på 15 år, men en rekke grunnleggende forhold er uforandret og like viktig nå som da.

Skolen er rettet mot mennesker som av ulike årsaker ikke har vært yrkesaktive eller deltatt i opplæringen over tid tid. Skolens mål er å stimulere den enkeltes personlige og faglige utvikling, gi nytt livsmot og tro på seg selv. Den ettårige skolen har tre faglinjer: Form og tekstil, Foto og design og Data og samfunn.

Alle elevene må i tillegg være med på en del fellesfag som for eksempel økonomi, engelsk, kommunikasjon og Veien videre. Søkningen til skolen er god.

LES MER OM BOKA I DEMOKRATEN TIRSDAG!

Mer fra Dagsavisen