Nyheter

Terrorsiktet erkjenner massedrap

Oslo (NTB): Terrorsiktede Anders Behring Breivik erkjenner de faktiske forhold rundt terrorangrepene, opplyser forsvarer Geir Lippestad. – Han har erkjent de faktiske forholdene. Han har sagt en del om hvorfor dette skjedde, men det ønsker jeg ikke å komme inn på, sier Lippestad sent lørdag kveld.

Advokat Geir Lippestad opplyser at terroren var planlagt.

– Dette er nok en sak planlagt over lang tid.

Breivik vil fremstilles for fengsling mandag. Der har han opplyst at han vil forklare seg nærmere.

– Så vidt jeg vet blir ikke noen flere avhør søndag, sier Lippestad,

Lippestad har også representert Ole Nicolai Kvisler, som i 2002 ble dømt til 17 års fengsel for drapet på Benjamin Hermansen, det såkalte Holmlia-drapet.

Det er Behring Breivik selv som har bedt om å få Lippestad som forsvarer.

Undersøke av politilegen.

– Min klient framstår som rolig i avhørene og forklarer seg villig om det som er skjedd. Han har ikke ønsket å forklare seg om motiv og bakgrunn foreløpig. Det vil han komme tilbake til i retten, sier Lippestad til NTB.

Lippestad opplyser videre at han ba politiet holde navnet hans hemmelig til å begynne med fordi han ønsket å stå fritt til å vurdere om han ville ta forsvareroppdraget.

Anders Behring Breivik syntes ifølge Lippestad det var grusomt å gjennomføre drapene, men i hans hode var det nødvendig.

– Det er veldig vanskelig for meg å gi en fornuftig oppsummering av det han sa i avhør, sier forsvarer Geir Lippestad til TV 2. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen