Nyheter

Aktiv med jobben

Denne uka skal flere tusen arbeidstakere feste på seg skrittelleren og starte jakten på 7.000 skritt om dagen.

Startskuddet for aktivitetskonkurransen «Aktiv med Jobben» går på fredag, og det er ennå ikke for sent å melde seg på.

Bedriftsidrettsforbundet står bak «Aktiv med Jobben», som – bokstavlig talt – skal gå i hele oktober.

Får i gang bredden

– Vi ser at dette er en positiv aktivitet som får i gang bredden. Det er viktig at flest mulig er involvert, og her får vi med mange. Det er viktig å ha det litt gøy ved siden av jobben, være litt sporty og konkurrere med hverandre, sier Marius Lyngved, leder i bedriftsidrettslaget i Staples Nordic.

Staples Nordic deltar for andre år på rad. Med 82 deltakere er de 30 flere enn i fjor.

– «Aktiv med Jobben» er blitt veldig positivt mottatt her. Folk begynner nå å snakke om det og gjøre seg klare, sier Lyngved.

Fellesskapet motiverer

«Aktiv med Jobben» er en lagkonkurranse, og all type aktivitet kan registreres. 30 minutter aktivitet tilsvarer 2.700 skritt.

I 2009 var nesten åtte av ti aktive i minst 30 minutter de dagene de deltok i kampanjen. Tre av fire var aktive hver dag.

– «Aktiv med Jobben» skaper et fellesskap rundt aktiviteten. Kartlegginger blant fysisk inaktive voksne, viser at nettopp mangel på treningskamerater er årsaken til at mange forblir inaktive. Arbeidsplassen er en unik arena, og med «Aktiv med Jobben» treffer vi folk der de er hver dag, sier Svenn Erik Bolle, generalsekretær i Bedriftsidretten.

Målet er 7000 skritt i snitt på laget per dag, og det er ingen øvre grense.

Aktiviteten på kartet

Årets nyheter er kartfunksjon hvor deltakerne selv velger start og mål, treningsprogram, bransjekonkurranser og velvære-poeng.

Deltakerne konkurrerer både internt og med andre arbeidsplasser over hele landet. (ANB)

Her kan du få mer informasjon og melde deg på.

Mer fra Dagsavisen