Nyheter

En racer på skateboard

Drømmen har gått i oppfyllelse for Hvaler-gutten Eirik Olav Lilleng (20). Det takket være hans ferdigheter på skateboardet.

###

29. mai skal han representere Norge i Europa-finalen i trick-kjøring i Belgia.

Og drømmen stopper ikke der. Går det som Eirik håper er verdensfinalen i USA neste stopp.

– Jeg hadde jo et håp da jeg stilte opp i Østfoldfinalen. Der gikk det over all forventning. Jeg gikk til topps og dermed var det bare å gjøre seg klar til Europa-finalen i Belgia. Den store gulroten der er å sikre seg en av plassene som gir tur til USA og verdensfinalen, sier Eirik.

– Det er skateboard-firmaet Element som arrangerer mesterskapet. Jeg får reise, opphold og alt som hører med dekket. Det samme vil jeg få dersom jeg kvalifiserer meg til verdensfinalen.

Jeg håper selvsagt å komme gjennom nåløyet, men konkurransen blir sikkert knalltøff. Der stiller jo de 20 – 30 beste skateboard-kjørerne fra hele Europa.

Har trent i 9 år

Eirik forsøkte seg på skatebordet første gang i 2001, som 11 åring. Han ble raskt hektet og nå behersker han det meste som er verdt å beherske på det vanskelige underlaget.

– Skateboard er jo ingen organisert idrett. Mens vi tidligere ble sett på som «rebeller» opplever vi vel at vi har blitt litt mer stuerene etter hvert. En periode var det jo faktisk forbud mot å kjøre skateboard.

– Vi som driver dette litt seriøst her i Fredrikstad har nå fått gode treningsforhold i skateboard-hallen på Lisleby. Der kan vi trene hele vinteren. Om sommeren blir det til at vi driver supplerende trening utendørs, sier Eirik.

Få skader

– Det er mange som tror at dette som en farlig sport. Det er det etter min mening ikke. Når jeg kjører konkurranse bruker jeg ikke sikkerhetsutstyr. Det synes jeg virker hemmende.

Bortsett far å ha fått albuen ut av ledd har jeg aldri pådratt med alvorlige skader. Det enset jeg benytter av beskyttelse er rundt håndleddene. Det kan nemlig gå hardt ut over disse hvis man mister kontrollen.

Med i Norske talenter

Det er forøvrig ikke bare skateboard som opptar Hvaler-guttens tid. Nå skal han også opptre i TV-programmet Norske talenter. Eirik er nemlig en ivrig og meget habil rapper. I neste runde av talentkonkurransen skal han være med som støtte for Fredrikstad-rapperen 9K.

– Det blir naturligvis uten skateboard, legger han til.

– Når det gjelder det som skal skje i Belgia vet jeg egentlig svært lite om detaljene. Det får jeg nok etter hvert. I mellomtiden er det bare å ligge i hardtrening for å være best mulig forberedt. Både til Europafinalen i Skateboard og til Norske talenter, avslutter Eirik.