Nyheter

Gir "Fola Blakken" velvære

Hun har avlagt eksamen ved Nordisk Hestemassasje-skole med glans og kan med rette titulere seg "hestemassør", Silje Angell-Jacobsen.

Er du eier av en støl og litt mismodig hest kan 21-åringen fra Teglverksveien på Holmen komme din firbente venn til unnsetning.

Etter halvannet års studier ved landets eneste hestemassasje-utdanning på Hedmark er Silje autorisert for å drive heste-spa,

Løser opp ledd og muskler

-En hest må som et menneske med stive muskler behandles av fagfolk. Som utdannet hestemassør er jeg i stand til å lokalisere hestens muskler og ledd slik at eventuelle stivheter kan løses opp ved massasje eller laserbehandling, forklarer Silje Angell-Jacobsen.

Den hestegale unge kvinnen har det siste året forberedt et yrkesaktivt liv som hestemassør. Firmaet "Siljes Hesteterapi" ble for kort tid siden registrert og de første kundene har allerede meldt seg.

-Markedet er stort nok til å kunne livnære seg som hestemassør?

-Ja, det vil jeg påstå. Responsen har så langt gått over all forvening. Når man praktiserer "de ringer, vi bringer"-metoden så vil jeg kunne ha hele Østfold som arbeidsplass.

Selv om hestemiljøet i fylkets bykjerner er begrenset så har Østfold ord på seg for å være et stort hestefylke. Ride- og travaktiviteten er høy, påminner Angell-Jacobsen.

Aldri redd

Interessen for hest fikk den nyslåtte massøren i tiårs-alderen. Men i motsetning til hestegale jenter flest avtok aldri Silje Angell-Jacobsen forkjærlighet for den robuste dyrearten. Da venninnene begynte på konvensjonelle høyskoler og universiteter etter videregående gikk Silje istedet sin egen spesielle vei.

-En hest veier et halvt tonn eller mer - kan faretruende situasjoner oppstå under knaingen slik at du blir skemt?

-Jeg har ikke på noe tidspunkt vært redd. Jeg har heller aldri vært utsatt for spark eller angrep. Snarere har jeg klart å utvikle et vennskap til alle hestene jeg har stelt opp gjennom årene.

Om en hest er uten ord så snakker vi samme språk likevel. Hva gjelder massasje-jobben så er erfaringen at hesten trives under behandlingene.

Den positive, lavmælte kneggingen tyder på det, forsikrer Silje mens hun gnir hendene over den syv år gamle vallaken Garli Mollyn kropp.

Mer fra Dagsavisen