Nyheter

Svinepest- influensaen skremmer og sjokkerer

-Jeg er akkurat på vei ut for å kjøpe munnbind. Får bare håpe de har flere igjen! Man vil jo helst ta sine forholdsregler...

Det sier den utflyttede Fredrikstad-kvinnen Edel Ziegler på telefon fra Mexico City. Hun har siden 2007 vært bosatt i den meksikanske hovedstaden som de siste døgnene har mistet omlag 70 innbyggere i den såkalte svinepestinfluensaen.

-Ser an fra dag til dag

Kunsthåndverkeren fra Jorunsvei legger ikke skjul på at hun frykter konsekvensene av epidimien som hele verden nå har retttet sitt fokus mot:

-Det er selvsagt skremmende å tenke på at man bor i byen hvor utbruddet etter all sannsynlighet har skjedd. Vi snakker tross alt om en smitte som tar menneskeliv. På den annen side så har jo verden også tidligere opplevd farlige influensaer som har avtatt i utbredelse etter kort tid.

Jeg tenker f.eks på Sars i Kina for noen år tilbake, påminner den 59 år gamle kvinnen som flyttet til Mexico for to år siden for å bo og arbeide i nærheten av sin sønn Joakim.

-Hvilke forholdsregler tar dere?

-Min sønn er akkurat nå på vei tilbake til Mexcio City etter et opphold i California. Men vi må jo ta forholdsregler som alle andre, nemlig å forsøke å unngå T-banestasjoner og andre knutepunkter hvor mange mennesker samles, sier Edel Ziegler til Demokraten.

-Dere avventer situasjonen?

-Ja. Vi ser an fra dag til dag. For mitt eget vedkommende er planen å komme hjem til Norge i mai for å feire 60-årsdagen min.

Da får en bare håpe det går et fly ut herfra. Slik det ser ut nå om dagen så holdes 250.000 studenter borte fra universitetene, enda flere barn er borte fra skolen og man hører sykebilene gå i skytteltrafikk.

Dette er ikke akkurat lystig, medgir Ziegler som for tida arbeider med et barnebok-prosjekt basert på fortellinger fra barn i tre-millioners byen Mexio City.

-Hvordan synes du myndighetene håndterer den oppståtte situasjonen?

-Jeg opplever at myndighetene tar dette på ramme alvor. Det er full åpenhet om hva som skjer, understreker Edel Ziegler.

Mer fra Dagsavisen