Nyheter

Panorama fra byens høyeste punkt

-Høyere opp i kommunen er det ikke mulig å komme! forsikrer Harald Henriksen på toppen av Røde Kors-tårnet som åpnes søndag 26. oktober.

Den 15 meter høye stålkonstruksjonen som skal gi tusenvis av Fredrikstad-folk muligheten til å se sine egne hus og hjem nesten fra oven står fiks ferdig.

Slår Borge med to meter

-Bare noe pynte-treverk mangler før anlegget er helt komplett. Men høyden over havet har vi nådd - 129 meter totalt. Det betyr at toppen av tårnet er det høyeste, tilgjengelige punktet vanlige folk kan komme til i Fredrikstad kommune.

Vi slår Borge med nøyaktig to meter! De har sin Borge Varde som "bare" er elleve meter høyt. Men til gjengjeld så har deres tårn 116 meter fjell under seg, sier Henriksen stolt.

400.000 kroner har tårn-komiteen samlet inn fra lokalbefolkningen samt større og mindre firmaer i distriktet. Det betyr at ytterligere 200.000 kroner må skaffes til veie før finansieringen er i boks.

Henriksen: - Giverne fortjener en stor takk. De har all ære av at tårnet kunne realiseres. Nå ser det heldigvis også ut som om vi skal få inn den siste tredelen ettersom mange har gitt tilsagn om støtte. Uansett så vil ikke tårn-investeringen påvirke driften av Gressvik Røde Kors negativt.

Mentzens ide

Det var tårn-komiteens leder, Arne Mentzen, som fødte ideen om et publikumstårn ved siden av det 75 meter høye Sprinkelet.

-Vi snakket om saken i flere år. Men det var etter at jeg ba Terje Kvame om en kopi av Rørfjell-tårnets tegninger i april 2006 at ting skjøt fart. Nå ble det riktignok ingen trokopi av tårnet på Rørfjell.

Men ikke desto mindre; dette tårnet er like flott, sier pådriveren som på vegne av komieteen engasjerte AK Mekaniske A/S i Sarpsborg til å bygge den høyreiste herligheten.

Mentzen og Henriksen: - Dette firnaet har et sterkt innslag av Gressvik-folk. Den lokale forankringen er derfor godt ivaretatt!

Å bestige tårnet vil være helt gratis.

-Men vi har ingenting i mot at folk støtter oss ved å kjøpe kaffe og vafler på Trimhytta, ler karene og peker ned på den vesle bygningen laaaangt der nede.

Mer fra Dagsavisen