Nyheter

Viagra-salget til topps

Østfoldmenn kjøpte potenspiller for over fire millioner kroner.

I løpet av årets seks første måneder er det blitt solgt potenspiller for 4,1 millioner kroner i Østfold. Det er en økning på litt over 11 prosent fra samme periode i fjor.

Det er bare Nordland som slår Østfold på landsbasis. Der var var omsetningsøkningen på 22 prosent.

Feriesex

Totalt ble det solgt 45.415 potenspiller i Østfold i første halvår i år, viser tall fra IMS Health Norway.

Bare i juni kjøpte nordmenn potensmedikamenter for 14 millioner kroner, noe som er et byks på to millioner fra mai i år.

- De høye junitallene tyder på at folk vil sikre seg god feriesex. Feriesexen er vel investert kapital på samlivskontoen, den minner oss om at vi er kjærester og ikke bare drifter "Familien AS" sammen. Sex gir oss dessuten positivt overskudd, og er en viktig del av den rekreasjonen som en ferie skal være, sier psykolog og sexspaltist Kristin Spitznogle.

Mindre tabu

Ifølge Kristin Spitznogle forteller studier at mellom 30 og 50 prosent av alle menn mellom 40 og 70 år har ereksjonsproblemer i en eller annen form. Det betyr at godt over 200.000 nordmenn lider av ereksjonssvikt.

- I tillegg sier de økte salgstallene trolig også noe om at vi stadig har en mer åpen og positiv holdning til sex generelt, og at vi har blitt mer løsningsorienterte med tanke på å sikre oss god sex. Tabuene blir redusert, og det blir lettere å snakke om potensproblemer, sier Spitznogle.

Mer fra Dagsavisen