Nyheter

M/B "Makø" ble "Ny-Vigra III"

Den fraktet i en årrekke passasjerer mellom Hvalers østre øyer, M/B "Makø". Nå har den 75 fots store skuta fått navnet "Ny Vigra III" og er dermed blitt Blå Kors-stiftelsens nye skoleskip.

-Et meget velegnet fartøy som elevene kommer til å få mye glede av. Ikke minst er båtens store dekk et pre når vi skal på tokt i skjærgården og i havgapet, forteller virksomhetsleder Finn Erik Johannessen og skipper Roar Railo tilfreds.

Stor respons fra skole-Fredrikstad

Etter mer enn 20 års trafikk rundt Hvaler og Onsøy med elever fra barne- og ungdomsskolene i distriktet har Ny-Vigra-båtene for lengst blitt en institusjon i byens maritime miljø.

-Vi gjennomfører rundt 100 slike ekskursjoner i sesongen. Blant annet skal alle sjuendeklassingene i kommunen få tilbud om å være med på tur. Ute på "flaket" gjennomfører vi temperaturmålinger, tar vannprøver, sjekker planktonet med bunnskraper samt fisker litt.

I fjor var det så godt som full oppslutning fra hele sjuendetrinnet i kommunen, forteller virksomhetsleder Finn Erik Johannessen til Demokraten.

Ny Vigra III er som navnet tilsier Blå Kors sitt tredje skoleskip som er oppkalt etter øya i Giske kommune ved Ålesund.

-Båten, som er vår desidert største så langt, passer dette formålet godt. Men den kunne heller ikke vært særlig større. For da ville det blitt vanskelig å bevege seg inne i selve skjærgården, forklarer skipper Roar Railo om den sandwich-bygde båten som også kan gå i is om nødvendig.

Terje Fineide i Hvaler Fjordcruise var mannen som fikk den Stokken-bygde båten hjem til Hvaler fra Oslo i 2006. Etter å ha vært eier av skuta i vel et år valgte Fineide å takke ja til et tilbud fra Blå Kors om overta båten.

Mer fra Dagsavisen