Nyheter

"Den verst tenkelige barnehagetomta"

Astma- og allergiforeningen i Østfold, med talsmann Ellen Bonnevie-Svendsen reagerer kraftig på planene for bygging av en ny femavdelingsbarnehage i Dammyr.

-Det kan ikke være annet enn profitt som har utløst ideen om å bygge en barnehage mellom trafikkerte Dammyr, den enda mer trafikkerte riksvei 110 og jernbanen. Da jeg forleden ble invitert til å ta den inneklemte byggetomta i nærmere øyensyn trodde jeg knapt hva jeg så. Dette må være den verst tenkelige barnehagetomta i mange mils omkrets, sier Bonnevie-Svendsen til Demokraten.

Følger opp

Interesseforeningens leder sier hun nå vil følge sakens utvikling tett:

-Vi vil påse at barna får et godt miljø også utendørs. Å befinne seg mellom veiene og jernbanen der borte mellom åtte om morgenen og fem på ettermiddagen kan neppe være helsefremmende, tror Ellen Bonnevie-Svendsen.

Astma- og allergiforeningen er således på bølgelengde med SV, Bymiljølista og Onsøylista som alle sier nei til Bygg Bedre Barnehagers utbyggingsplaner.

Bjørn Sortland, en av eierne av barnehagefirmaet, påminner imidlertid i Demokraten mandag at kommunens administrasjon stiller seg positive til tiltaket. Under forutsetning av at gata Dammyr feies regelmessig og at det settes opp nødvendige støyskjermer så bør alt ligge til rette for en ny sentrumsbarnehage, mener rådmannen.

Mer fra Dagsavisen