Nyheter

Ikke bare vann på Foten

Foten badested er noe mer enn bare et badestand. Her er barnepark, hvilested og sjekkemarked på ett og samme sted.

- Se her hva jeg har fått tak i!

En tydelig stolt Sander Karlsen(6) viser fram en stor krabbe han har lagret i bøtta si.

- Jeg har fått tak i fisk også, det er ikke så vanskelig så lenge man har et skjell i hoven, forklarer 6-åringen.

Det er mange måter å slå i hjel tida på Foten. Egentlig er det mange som heller skulle ønske at tida sto stille. Med glattbarberte svaberg og sandstrand for de minste, hoppetårn for de tøffe, og kiosk for de sultne, med badetemperatur over tjue grader, er det mange som nærmest har flyttet til Foten for sommeren.

Badeløver

Undre seg over hvorfor det er så mange som går rundt og nynner på stranda. Enten det er en kjent melodi eller en hjemmesnekret enn, vitner det om at folk gleder seg over strandlivet. Tobias Skonnord Hansen(5) og Nelson Skonnord Bacher(5) er trolig de største sangfuglene av dem alle sammen. De synger og nynner mens de plasker i vannet.

- Men jeg har svømt lenger ut også, forsikrer Nelson.

For det selv om Foten har mye å tilby er det bare en ting disse karene er opptatt av, nemlig å bade mest mulig.

Se og bli svett

Det er ikke til å komme utenom at det er stranda som trekker til seg flest folk når sola er som sterkest. Glemt er alle mulig slags festivaler. Her skal sola nytes, isen spises og det skal selvfølgelig bades. Det er likevel ikke bare badenymfer eller staute stupere som kommer til Foten. Noen benytter også anledningen til å skue på halvnakne kropper. Det er nemlig ikke til å legge skjul på at mange ungdommer kommer hit rett og slett for å sjekke.

- Det er mange bra damer her, forklarer en noe brydd utgave av Fredrik Olsen(15) og legger til at det må være lov å titte litt.

Akkurat det er ekteparet Ruth og Tore Berg helt enig i.

- Sånn har det vært i alle år. Før var Foten eller Solviken nesten det eneste alternativet vi hadde til å møte folk, forklarer Tore.

Nå som han har blitt noe eldre, tar han derimot strandlivet med ro. Med seg på turen har de med seg to stoler og parasoll. Det kryr av folk rundt dem, det gapes og skrikes, lite tyder på at det går an å ta det med ro.

- Dette er det beste stedet å være, og selv om det er masse folk her er det alltid plass til to til, legger Ruth til.

Mer fra Dagsavisen