Nyheter

Vil behandle ulovlig takbygging politisk

Fungerende leder av kommunens planutvalg, Grete Nygren Rognes, synes det er naturlig at politikerne ser nærmere på Restaurantgruppens ulovlige takbygging i Storgata 6.

-Normalt ville dette være en sak kommunens administrasjon kunne behandlet på delegasjon. Men fordi tiltaket er satt opp uten at byggherren har søkt kommunen om lov, samt det faktum at det foreligger naboprotester så er det nok rimelig at politikerne blir involvert. Etter hva jeg forstår så er jo heller ikke naboene varslet om takbyggingen på forhånd, sier Nygren Rognes til avisa.

Burde visst bedre

Det var onsdag denne uka Demokraten bragte reportasjen om Restaurantgruppens tak-bygging over bakgården i Storgata 6. Etter mange år med provisoriske løsninger i form av blafrende presenninger syntes eierne det ville være bedre om revy- og teaterpublikummet fikk oppholde seg under et fast tak. På vårparten i fjor ble derfor fagkyndige håndverkere engasjert. I det utescenetaket var på vei opp dukket imidlertid kommunen opp. De forlangte byggearbeidene stanset tvert. Overfor Demokraten innrømmer daglig leder Petter Eriksen at man burde søkt før byggingen ble igangsatt. Han sier samtidig at Restaurantgruppen har en ”konstruktiv dialog gående med kommunen med sikte på at byggverket skal bli stående”.

-Jeg kjenner ikke detaljene i denne saken, men på generelt grunnlag vil jeg si at vi liker dårlig at folk tar seg til rette slik det åpenbart er gjort her. For et såpass stort selskap som det her er snakk om er det jo også opplagt at man vet at man skal søke før man bygger, sier Nygren Rognes til Demokraten.

-Vil naboprotestene bli vektlagt?

-Vi skal selvfølgelig lytte til hva naboene mener. Men ellers er det umulig å forskuttere noe utfall av denne saken. For øvrig er det heller ikke alle ulovlig oppførte byggeprosjekter som ender med rivingsvedtak, påminner Grete Nygren Rognes.

Mer fra Dagsavisen