Nyheter

Rusken-aksjonen

I år er lokalsamfunnsutvalgene engasjert sterkere i det som er blitt en vårlig tradisjon: «Rusken» -aksjonen 2003 er i gang hele uke 19.

En av lokalsammfunnsutvalgene hører til på Nabbetorp, og i «Rusken»-sammenheng kan de kalles foregangsmenn og -kvinner.

-Det stemmer at vi var nokså tidlig ute, forteller nestleder i utvalget på Nabbetorp, Jan Skogman.

Han mener deltakelse i «Rusken»-aksjonen faller som hånd i hanske med det som er lokalsamfunnsprosjektenens oppgave.

-Det startet med en henvendelse til teknisk drift i kommunen i fjor våres. Tanken var å skaffe til veie et antall containere slik at vi kunne få en koordinert og enhetlig aksjonsform over hele området vårt.

10 samfunn

Nå tok vi nok Teknisk drift litt på senga, og var nok ute i seneste laget for fullt utbytte i fjor, men i år er vi i hvert fall med. Jan koordinerer «Rusken»-arbeidet fra brohodet i sør til Sorgenfri i nord. Her skal cirka 1200 husstander minnes på årets store,kollektive ryddeaksjon.

-Vi skriver brev til rundt 800 husstander, og i prinsippet er det bare de store borettslagene som ordner seg selv, fortelle han.

Den 5.mai er starten på årets utgave, et sted mellom 15 og 20 ganger har kommunen satt i gang dette som er blitt tradisjon. Litt senere i år enn ellers, men det er rent tekniske årsaker. I år er det ti av lokalsamfunnsutvalgene som er direkte engasjert i aksjonen. Disse tildeles fem containere hver, som tømmes på døgnbasis på hverdagene.

Kjør fornuftig

Sentralt i arbeidet står Frevars Leif Larsen. Han har noen små stikkord å komme med før det hele braker løs:

-Jeg har lyst til å minne om følgende til de som skal levere sitt eget direkte til Frevar, enten i rommet på bilen eller fra egen varehenger: Surr skikkelig, ikke overlast slik at halvpaten av lasset blir igjen på strekningen hjemmefra til Habornveien.

Og:-Prøv å være litt smarte når det gjelder leveringstidspunktet. Vi er klar over at det passer best mellom klokken 17.00 og 18.00 på ettermiddagen, men dersom det er teknisk mulig: Prøv å legge turen(e) ut til oss til et annet tidspunkt. I alle fall må man belage seg på noe venting dersom man kommer på de travleste tidene.

En våropprydding

-Et annet aspekt dersom man har det travelt: Jo bedre sortert de ulike avfallsgruppene er på hengeren, jo raskere går det selvsagt å få losset det, påpeker Larsen.

Under «Rusken»-dagene kan du altså få levert avfall knyttet til våroppryddningen i lokalmiljøet, gratis fra egen privatbil eller varehenger.

-Bruk gjerne anledningen til å klippe busker og hekker hvor disse er til sjenanse eller hinder for trafikken, poengterer Teknsik Drift.

Rusken er ikke ment å skulle ta seg av grovavfall eller miljøfarlig avfall fra hver enkelt husholdning, borettslag eller forening.

-Maling-, lakk- ,beisreister og såkalte EE-produkter (kasserte elektroniske og elektriske produkter) kan du få levert gratis hele året, poengterer Laif Larsen på Frevar.

Mer fra Dagsavisen