Nyheter

€- Grunnfjellet stiger

Fylkesleder Stig T. Nordberg i Fremskittspartiet virker usikker på om fremgangen for Frp er kommet for å bli, men med 30 prosent flere medlemmer i Østfold velger han å tro at et nytt grunnfjell er lagt.

Det begynte med Østfoldpressens partibarometer for august, som ga Frp et byks som selv partiledelsen nølte med å å feste lit til. I ukene som fulgte fosset partiet frem i fylke etter fylke, og gikk endog forbi Arbeiderpartiet i oppslutning. Resten av det politiske Norge sto mer eller mindre handlingslammet igjen på startstreken.

Flere

Demokraten møter en strålende, men likevel usikker fylkesleder Stig T. Nordberg - ulastelig antrukket i blazer og svart skjorte. Strålende på grunn av medgangen, men usikker på om fremgangen er et blaff eller en trend.
-Dette kan ikke være bare en protestreaksjon mot stigende bensinpriser. Jeg er overbevist om at grunnfjellet er steget vesentlig. Vi har fått 400 nye medlemmer den siste tiden og er nå oppe i 1200 medlemmer i Østfold. Telefonen kimer i ett sett, både til meg og til partikontoret, begynner Nordberg.

Bølge

-I nærmeste fremtid ser jeg ikke at regjeringen eller sentrumspartiene kan gi folk en overbevisende politikk. Nå ser vi at folket straffer dem som ikke lytter til folkets røst, fortetter han. Men skråsikkerheten dempes noe.
-Jeg håper at oppslutningen varer til over statsbudsjettet. Man kan jo ikke underslå at Frps opptur skyldes en kombinasjon av tillit til oss og mistillit til alternativene, påpeker han. Usikkerheten bunner også i at partiet har en holdning til avgifter som sammenfaller med den europeiske bølgen av protester mot høye drivstoffpriser.

Etter krigen

-Her har vi apparatet på plass, og folk har lett for å identifisere seg med Frp. Nå er det å håpe at vi beholder oppslutningen etter at krigen om bensinprisene er over, sier Nordberg ettertenksomt.
Totalt sett velger han å tro på at Frps storhet er kommet for å bli, selv om fylkeslederen ikke har noen konkret strategi for hvordan partiet skal beholde oppslutningen.

Milepæl

-Uten aktiv medvirkning har Frp passert en milepæl. Folk som tidligere ikke ville vedkjenne seg sin støtte til partiet, går nå ut og støtter oss åpent - blant annet ved å melde seg inn. Dette er en utvikling som rett og slett er irreversibel, sier Nordberg bestemt og gjentar at de andre partiene nå blir straffet av folket for ikke å ha hørt folkets røst.
-Hvordan lytter du til folkets røst?
-Jeg vet nok hvor skoen trykker.

Mer fra Dagsavisen