Mann tiltalt for brann i bosenter: – Beboere kunne lett ha omkommet

Det sto om liv da 22 beboere måtte evakueres fra en brann med kraftig røykutvikling i bosenteret i Ilaveien for halvannet år siden. Nå er en mann i 40-årene tiltalt for å ha startet brannen.

Det var natt til tirsdag 5. februar i fjor at det ble slått full brannnalarm i bosenteret i Ilaveien i Fredrikstad, som drives av stiftelsen Blå Kors.

Les også: 22 evakuert og én til sykehus etter brann på bosenter i Ilaveien

22 beboere måtte evakueres i all hast. Én ble sendt til sykehus for behandling av røykskader. Ingen liv gikk tapt. Men det kunne det fort ha gjort, slås det fast i tiltalebeslutningen mot en mann i 40-årene, som må møte i Fredrikstad tingrett i desember.

– En eller flere av beboerne kunne lett ha omkommet om de ikke hadde blitt evakuert i tide, står det å lese i tiltalen.

Les også: Kontroll på brann i Gamlebyen: Én person fikk mindre skader

Den tiltalte er anklaget for å ha satt fyr på brennbart materiale i en av leilighetene, og dermed startet brann med kraftig røykutvikling. Han er også anklaget for grovt skadeverk på en annens eiendom.

Som følge av brannen ble leiligheten totalskadd, og det oppsto mindre skader på tilstøtende rom og korridor, ifølge tiltalen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.