Kultur

Lokalt byrå fikk Lange Flate-oppdraget

Fredrikstad-byrået The Pitch har siden mai i fjor jobbet i kulissene til produksjonen av Lange Flate Ballær 3.


Det var i mai 2021 at det lokale byrået The Pitch ble kontaktet av Harald Zwart, i forbindelse med produksjonen av filmen Lange Flate Ballær 3 som har premiere 1. april.

– Harald ønsket lokal forankring og markedsførere som hadde kjennskap til Lange Flate Ballær-universet, forteller byråleder Karine Strand Andresen.

Først fikk firmaet, som har sine unike lokaler i Brogata 6, tilliten til å arbeide med digital markedsføring av filmen, først og fremst gjennom sosiale medier.

– Målet var å bygge publikum og skape synlighet slik at det skulle koke rundt premieredato, sier Andresen.


Flere flater

Mange husker sikkert Kopisentralen, som lå på samme adresse, så bedriftens historie strekker seg helt tilbake til 1949.

– Det er ikke sikkert at alle er klar over at vi både er et trykkeri og byrå. Vi ser styrken i kunne være en større leverandør for kunden slik at de får det de trenger på ett sted. Det vi ikke selv har på huset har vi gode samarbeidspartnere på., forteller byrålederen.

Underveis i prosessen har oppdraget med Lange Flate Ballær blitt utvidet fra digital markedsføring i sosiale medier, til å koordinere alt av kampanjemateriell i alle flater, fra nasjonale aktører på utendørsreklame, annonsering i sosiale medier og via Schibsted, samt organisk innhold i kanaler som YouTube, Instagram, Facebook og TikTok.

– I tråd med vår måte å bygge digital synlighet på har vi utviklet en nettside som skal være et go-to place for publikum, presse og kino.

- I motsetning til hva mange tror, er ikke filmen bare et Fredrikstad fenomen. Vi ser av tallene fra markedsføringen at publikum fra Oslo, Bergen, Trondheim ligger på topp 10 av engasjerte følgere i Facebook/Instagram, sier byråleder Karine Strand Andresen (til høyre). Her sammen med Vegard Simensen og regissør Harald Zwart (i midten).

Lokal bonus

Filmregissør Harald Zwart forteller at det var flere årsaker til at valget falt på The Pitch.

– Vi hadde møte med mange forskjellige byråer, men falt for The Pitch fordi at de var veldig konkrete og litt nerdete. Karine sitter på en enorm kunnskap om alt som har med sosiale medier å gjøre, så vi ble veldig imponerte over det.

– Også er det jo gøy at de er et lokalt firma?

– Ja, det er ekstra morsomt! Men de ble ikke valgt fordi de er lokale, det er bare en bonus, sier Zwart.

– I arbeidsprosessen har vi hatt masse gode møter, der også manusforfatter Pål Sparre-Enger har vært en god partner for The Pitch – han er jo en av Norges beste reklamemennesker. Veslemøy (Zwart, journ.anm.) som er produsent, og jeg, vi er veldig imponerte. Det er tydelig at dette er folk som jobber til de er ferdig.

Helt rått

Andresen tror at kundene trives godt med at de er så nedpå og at de lytter til dem.

– Vi er nok et byrå som er veldig opptatt av relasjonene, og trives med å jobbe med mennesker uten å være så høyt på strå. Vi får høre fra kundene at de liker at vi ikke er så bastante på ting. Når vi har jobbet med Harald og Veslemøy, så har de vært veldig åpne for innspill, sier Andresen.

– Vi var ærlige med dem om at vi har markedsført mange ulike produkter, men aldri film. Så hvis han ønsket å jobbe med oss, var vi opptatt av å kunne bruke erfaringene våre fra andre prosjekter også inn mot film, forteller hun.

– Filmene har et veldig varmt publikum. Den gangen var det jo ikke sosiale medier, så til forskjell fra Børning, som vi gjerne vil sammenligne oss med, som har gjort det veldig bra på sosiale medier ... De har hatt åtte år på å bygge opp kanalen mens filmene har kommet, mens vi måtte ta igjen tiden. Så det er litt gøy å se at når man først kom i gang, så fikk man opp følgermengden på både Facebook og Instagram.

Også kreativ leder, Vegard Simensen synes arbeidet med filmen har vært givende.

– Bare man bytter profilbilde på Face, får man fem hundre likes. Det engasjementet der har vært helt rått, sier Simensen.

– Det har vært en spennende reise.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA OM LANGE FLATE BALLÆR 3

  • Produsent: Veslemøy Ruud Zwart
  • Regissør: Harald Zwart
  • Manus: Pål Sparre- Enger
  • Med kællane: Anders Fast Fjell, Petter Andreas Jørgensen, Kai Helge Hansen, Jan Edgar Fjell, Eirik Tobiassen og Frode Lie.
  • Du møter også Stella Zwart, Samantha Fox, Harald Rønneberg, Stian «Staysmann» Thorbjørnsen, Hellbillies, Ulrikke Brandstrup og Harry Van Gorkum.
  • Torsdag 24. mars er det festpremiere på Fredrikstad kino fra klokken 16.30, med rød løper, kjendiser og biler.

---


Mer fra Dagsavisen