Kultur

Dans for svingende!

Ingemars fra Hedmarks dype skoger og Bøckmanns fra Fredrikstad skal få go`foten til å swinge når Hvaler Lions arrangerer sin årlige dansegalla i Hvalerhallen lørdag kveld.

Talsmann for det populære arrangementet, Bjørn Edgar Lilleng, lover at tradisjonene følges når dørene åpnes på Asmaløy:

Mer enn for bare godt voksne

- Dette blir den 18. gangen vi inviterer til dansefest på Hvaler. Vi kan love at den samme malen følges. Det betyr supre orkestre på podiet og god mat på bordene, forteller Lilleng.
Ingemars, dansebandet som har sin base i traktene nord for Kongsvinger, anser dansband-generalen som et av Norges beste. Men Bøckmanns - under ledelse av entertaineren Hans-Petter Bøckmann - holder også et høyt nivå.
- Vi legger bestandig lista høyt for denne dansefest-happeningen. Tross alt har vi kapasiteter som Lotta Engberg, Thorleifs, Flamingo-kvintetten og Sten & Stanley på merittlista, humrer 63-åringen Bjørn Edgar Lilleng som ble grepet av dansband-sjangeren allerede i tenårene.
-Den gangen bodde jeg på Lundheim, i rekkehuset ved siden av Øivind "King Kong" Johannessen som dessverre nå ikke lenger er blant oss. Da var det rock i den ene firemanns-boligen og svensktopp i den andre! minnes Bjørn Edgar.
- Dansefest på lokalet - er det folk i alderen 50- 60 pluss som er publikummet?
- De godt voksne utgjør flertallet. Men antallet yngre publikummere er stadig økende. I de senere åra har vi fylt opp et langbord med stort sett bare folk under 25 år. Dét er morsomt! ler Lilleng som grovt anslår at drøyt 90.000 mennesker har moret seg på den årvisse gallaen siden premieren i 2001.

Mer fra Dagsavisen