Kultur

Bruken for tredje år på rad

For tredje året på rad har dugnadsgjengen stablet Brukenfestivalen på beina. Med egen scene og lokale artister, er dette det største hageselskapet som noensinne er arrangert på Rolvsøy. Det kan vi tørre å påstå.

- Det er den j***a naboen som lurer meg med hit hvert år, sier Sven Magnus Magnussen og gliser.

- Men det er jo en dundrende fest med lokalsamfunnet i sentrum.

Som mange av de andre rundt oss har han troppet opp på festivalen hvert år siden oppstarten. Rundt oss på gressbanen på Rolvsøy står og sitter folk som stort sett har kommet vandrende med fluktstoler under armene fra nærområdet.

Sjelden er man på festival og ser et slikt lite hav av stoler på alle kanter.

På scenen annonserer jevnlig Tom Mathisen artistene som underholder selskapet, men folk har i de tidlige timene mer fokus på festen enn det som skjer på scenen. De er i godt lag, blant venner, naboer og kolleger.

Eller som Espen Mass Andersen forklarer:

- Brukenfestivalen er av Rolvsøy-folk for Rolvsøy-folk. Rett og slett en stor venners vennersfest, der alle kjenner alle, i alle fall via noen.

Kunne blitt Dr Mathisen

- Egentlig skulle jeg bare ta en pause fra medisinstudiene, forteller Tom Mathisen mens han venter på neste annonsering på scenen.

Eirikur har nettopp gått opp trappene og underholder det som nå er et fullstappet festivalområde.

- Jeg har alltid sagt at jeg skulle gjøre ferdig studiene, men nå er jeg her enda da.

Selv om han har vært med på en rekke produksjoner opp gjennom årene, er det først i den senere tid han har turt å se på materialet.

- Vi bare spilte inn og så la jeg det bort, og turte ikke å se på det, forteller han og ler.

- Men det er først nå når jeg har satt meg ned med ungene at jeg har turt å se på de gamle innspillingene, og jeg synes det er morsomt.

Fra Prima Vera til Brødrene Dahl og som konferansier og artist på Bruken. En stemme de fleste har minner av i en eller annen form.

Familiedag

En av dugnadsgjengens positive tiltak er Familiedagen som arragnertes på fredag. Barna på Rolvsøy fikk sin egen dag med festival slik foreldrene fikk dagen etter.

På en regntung dag var det allikevel god steming på gressbanen og da Sandra Lyng Haugen gikk på, flokket ungene seg foran scenen.

Da klokken nærmet seg elleve på kvelden og fyrverkeriet ble skutt opp, var det en gjeng overtrøtte, men lykkelige barn som kunne dra hjem med en god opplevelse av hva en festival kan være.

Og som sikkert vil møte opp også på neste års familiedag under Brukenfestivalen.

Mer fra Dagsavisen