Kultur

– Vi hadde konsert her i fjor, og det fristet til gjentagelse

Søndag hadde Manstad Skolekorps sin årlige konsert på Blå Grotte. Nærmere 300 billetter var solgt, og foran publikum stod 90 minutter med korpsmusikk i høstkvelden.

I fjor fylte Manstad Skolekorps 50 år; søndag var det lagt opp til nok en konsert med det som kanskje er det største skolekorpset her i byen.

- Vi hadde konsert her i fjor, og det fristet til gjentagelse, kunne lederen for korpset, Anne Katrine Njøsen fortelle til Demokraten en snau halvtime før omlag 80 musikanter og drillere i alderen 6-18 år inntok scenen denne høstkvelden.

Godt korpsmiljø på Manstad

Norske skolekorps sliter som kjent med rekrutteringen, og enkelte plasser i landet har man faktisk måttet gå til det steget at man «importerer» svenske musikere til å spille i 17.mai-toget.

Dette er ikke tilfellet på Manstad, og Anne Katrine Njøsen sier:

-Det er et veldig bra miljø hos oss, før hun legger til at det å spille i korps skiller seg fra for eksempel å drive med sport.

-I idretten er det aldersbestemt - sånn er det ikke hos oss, sier hun og legger til at de yngste lærer av de eldste.

Ikke bare musikk

Selv om kjente låter som «Bad» av Michael Jacksom og «Born in the USA» av Bruce Springsteen var med på å løfte stemningen denne søndagskvelden, så var det ikke bare musikk som stod på det tettpakkede programmet.

Korpsets drillavdeling skulle nemlig også vise det spente publikummet hva de har øvd på siden august, og jubelen stod nesten i taket når Minidrill viste frem sitt duskeprogram til sangen «Elektrisk» av duoen Marius og Martinus.

Til Italia

Det er ikke bare musikerne som er aktive på Manstad, også drillpikene har nok å ta tak i, og Njøsen fortalte:

-Korpset har 32 aktive drillere, søndag, før hun la til at drilltroppen på Manstad faktisk er blant landets aller beste.

- Vi ble Norgesmestere i fjor, fortsatte Njøsen og avsluttet med å legge til at nå går turen mot Italia med seks av jentene i troppen.

Mer fra Dagsavisen