Kultur

Bygdedag i Torsnes

Folk strømmet til bygdedagen i strålende solskinn. Det hele startet med en storstilt parade anført av Torsnes Brass foran foreninger, barnehager og elever fra Torsnes skole. Gamle og nye traktorer, veteranbiler og mye mer.

Ved Folkets hus ønsket lederen i Torsnes lokalsamfunnsutvalg Ottar Weel velkommen og hovedansvarlig for bygdedagen Dag Pedersen sto for åpningen. Så var det klart for en rekke aktiviteter i sentrum av Torsnes fra Folkets hus til det gamle meieriet, med ansiktsmaling, stenhugging, demonstrasjon av bikuber og sopputstilling for å nevne noe.

Friluftskonsert

14 år gamle Mathilde Halstensen, datter av Bjørn Halstensen, fikk sitt gjennombrudd da hun debuterte foran 400 publikummere, og hvilken debut det ble da hun sang seg inn i alles hjerter selv om hun hadde trøbbel med mikrofonen. Vi fikk også høre Marianne Antonsen og Jørn Hoel, samt Joker, Sander Thoresen og Torsnes barnekor for å nevne noen. Det hele ble ledet av Dag Solheim.

Under årets bygdedag i Torsnes ble også «Tæsseprisen» delt ut. Siden det er tre år siden bygdedagen sist ble arrangert var det lørdag tre heldige personer som kunne motta pris fra lederen for idrett og kultur i Fredrikstad kommune, Camilla Eidsvold. De som fikk priser var Ulf Berg (2011), Svein Åstrøm(2012) og Ottar Weel (2013).

Mer fra Dagsavisen