Kultur

Venter storinnrykk

I ti år har dyrene på «Bondegården» i Råde gledet både små og store, og spesielt i påsken er det mange som tar turen innom det trivelige gårsdmiljøet.

- Bondegården vil være åpen for besøk i hele påsken, fra skjærtorsdag til 2. påskedag. Spesielt langfredag har vist seg å være en populær dag for bondegård-besøk, sier Ken Olsen, som driver «Bondegården» i Råde.
- I fjor hadde vi nærmere 4.000 besøkende i løpet av de fem påskedagene, og hvis været blir bra forventer vi at like mange vil besøke oss i år, sier han.
Påskeåpent
«Bondegården» har åpent 50 helger i året, og i påsken har de tilbud om ekstra-åpent.
- Hva kan de som besøker «Bondegården» i påsken forvente seg av opplevelser?
- De vil få muligheten til å se gårdens mange forskjellig husdyr på nært hold. En tur med hest og vogn, samt traktorsafari, er også populære tilbud for barna som besøker oss i påsken, forteller Ken Olsen til Demokraten.
Fjøskafe
Fjøskafé'n vil også være åpen, og tilby mye godt - av både mat og drikke. De som tar turen til «Bondegården» vil også kunne benytte anledningen til å se stedets salgsutstilling av både brukskunst, husflid og kunst.
- Sofie, Grisvald og Malin, våre tre minigriser er sluppet løs, og vil ta imot de besøkende i påsken. Geitene og bukken Bruse, samt hestene Frøya og Balder gleder seg til påskebesøk, forteller Ken Olsen.
Kuer, sauene Ulla og Ullrikke, væren Loke, endene Anna, Anne, Anton og Donald, samt kaniner, høner og katter er også blant husdyrene som kan beskues.
- Vi har også plassert ut en del leker til barna på gårdstunet. Ekte rømmegrøt kan vi tilby de voksne, mens barna er opptatt med å leke eller klappen noen av dyrene, forteller Ken Olsen, som er godt forberedt på storinnrykk i påsken.

Mer fra Dagsavisen