Historisk!

Ukas utgave av denne spalten er historisk. Det er første gang jeg skriver akkurat dette jeg nå skal skrive.

Endelig, roper faste lesere begeistret, de som hevder at jeg vanligvis bare terper på det samme, om og om igjen.

Vi skal være glade for at vi lever i ei tid der vi er vitne til store historiske hendelser hver eneste dag. Spesielt innen sport og politikk.

Etter kommunevalget, med nye absurde politiske allianser, og enda mer absurd sammenslåtte kommuner og fylker, har vi fått rekordmange historiske ordførere og fylkesordførere rundt omkring. De nye historiebøkene kommer til å bli veldig lange og tunge.

Her om dagen ble Siv Jensen historisk. Den lengstsittende finansministeren etter krigen. Sånn blir historien om Norge nå: Istida som gradvis slapp taket, vikingtida, 1814, 1905, andre verdenskrig, Gerhardsen, oljeeventyret, og nå Siv Jensens lange periode som finansminister.

Den eneste det senere kan være nødvendig å legge til, er konsekvensene av en innbitt uvilje mot klimatiltak under oljeeventyret og Siv Jensens periode som finansminister.

I andre historiske Frp-nyheter leser vi i Aftenposten at stortingsrepresentant Mazyar Keshvari kan få en historisk streng straff etter å ha svindlet med reiseregninger.

Vi tenker på andre straffeutmålinger vi har hørt om i historiens løp, for ikke å snakke om i bibelhistorien, og tenker, dette har vel ikke den stakkars mannen fortjent? Hvor strengt skal dette partiet straffes?

I Nettavisen gikk Fremskrittspartiet mest fram på en meningsmåling i september, 3,5 prosentpoeng opp fra august. Historisk sett er dette et veldig dårlig tall for Frp, sier Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum til Nettavisen. Uansett hva som skjer med dette partiet, så er det historisk.

Den økonomiske veksten i Kina det siste kvartalet har vært historisk lav. Dette snakkes det selvfølgelig mye om i internasjonale finanskretser. På børsene i London, New York og Tokyo er de bare mer opptatt av at forskjellen på flytende rente og fastrente i Statens lånekasse for utdanning er historisk liten.

Fotballaget Sandviken er et skritt nærmere en historisk Champions League-plass, skriver BT.

Først ser jeg på bildet: Dette er et damelag, er de i ferd med å kvalifisere seg for Champions League for menn? Nei, når jeg får lest saken så er Sandviken på en god tredjeplass i serien her hjemme, og kan med en rekke heldige utfall i kommende kamper komme opp på andreplassen som gir Champions League-kvalifisering. Jeg har forhørt meg med sportsredaksjonen om dette. Det finnes allerede ett og annet lag som har vært i Champions League-kvalifisering før, så Sandviken vil etter min ringe forstand fortsatt bare være historiske i forhold til seg selv. For å gå tilbake til start: Vi kan altså selv, alle sammen, være historiske, i alle fall for én dag. Om og om igjen. Ha en historisk god helg.