Kommentar

Søte medaljer

Forrige fredag fikk vi en nyhet som for kort tid siden ville ført til avisnedleggelser og krise.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

I en melding fra Medietilsynet ble det uten forvarsel kjent at pressestøtten i et regnskapsår vi snart er ferdig med, over natten var redusert med flere millioner kroner.

I flere av våre utgavebyer ville det i tidligere tider ha ført til umiddelbar nedleggelse. Men i stedet for å dvele ved fredagens bitre nyhet, pakket vi lørdag kofferten full av søte sjokolademedaljer og reiste til Stavanger på felles julebord for alle våre aviser.

Ja, det økonomiske overskuddet ble redusert ved et pennestrøk, men digital vekst gjør at vi klarer oss ganske godt.

Strategien som ble lagt om at Dagsavisen skulle berge lokalaviser som ellers ville dø og at de lokale posisjonene skulle styrke Dagsavisen, har gitt vesentlig bedre forutsetninger for alle:

1) Rogalands Avis og Demokraten ble berget fra nedleggelse. 2) Vi er gjensidig avhengige av hverandre og står sterkt sammen. 3) I sosiale medier økte Dagsavisen-familien sist måned mest i Norge for femte måned på rad, ifølge nettblogger Hans Petter Nygård-Hansen, og sist uke nådde vårt nettverk over en million lesere på nett og papir. 4) I tråd med strategien blir vi stadig mindre avhengige av offentlig støtte.

På julebordet lørdag delte vi ut sjokolademedaljer til den dyktige gjengen som står bak suksessen.

Årets klikkvinnere ble Tore Bruland, RAs «klikk-Tore» som har flest lesere av alle journalister i Dagsavisen-familien, og Dagsavisens debattansvarlig Selma Moren.

Ved hjelp av et yngre blikk på store samfunnsspørsmål, har Selma skrevet flere av meningsartiklene som er lest av flest i løpet av 2019.

Årets abonnementsvinnere ble journalistene på vårt lille kontor i Moss Dagblad, Kenneth Stensrud og Paul Norberg. Med lokal kvalitetsjournalistikk har de to i snitt skaffet flere abonnenter enn noen andre journalistårsverk i vårt univers.

Alle skal med i vårt mediehus, og vi har lykkes godt med utsolgte arrangementer for alt fra pensjonister til nybakte foreldre.

Eventansvarlig Cesilie Welsvik fikk sjokolademedalje for jobben. Pris som årets multitasker gikk til Fredrikstads første kvinnelige avisredaktør, Henriette Ydse Krogstad, som signerte arbeidskontrakten med Demokraten mens fødselen av barn nummer tre var i gang og ektemannen sto klar med sykehusbagen og ventet.

Videre fikk papirsjef Sturla Smari Hansen og typograf Trude Hansen priser for endringer de har gjort med vår felles papirproduksjon, og til sist klappet vi for «Årets Dagsavisen-ambassadør», kulturjournalist og ansattrepresentant i vårt eierstyre, Bernt Erik Pedersen.

Neste år satser vi på å være tilbake med nye priser og forhåpentlig enda mer digital vekst som vi kan feire mot alle odds.

Eirik Hoff Lysholm

Sjefredaktør og adm.dir. i Dagsavisen

Mer fra: Kommentar