Mat og drikke

Tores vin: Rosa sommerviner

Ukens viner er et knippe roséviner som er perfekte for late og varme sommerdager.

Samtlige av ukens viner er i polets basissortiment, det vil si at de befinner seg i de aller fleste polhyllene rundt omkring. I tillegg har de også bra kvalitet med tanke på prisen. Dom. La Suffrene 2021 kommer fra Bandol i Provence og er laget av 80 prosent mourvèdre sammen med et forsiktig innslag ab grenache, carignan og cinsault. Resultatet er lett og delikat rosé med urter og fint bærpreg som har nydelig syrlighet i avslutning.

Verdt å på med seg er også Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo Rusin 2021. Laget av nebbiolo og har lekker rosaoransje farge, og også dette er en vin som avslutter med super friskhet.

Santa Venere Cirò Rosato 2021 kommer fra Calabria som ligger i selve tåen på Italia dersom en tenker på landet som en støvel. Druetypen er gaglioppo og dette er en myk og god rosé som har litt mindre syrlighet enn de andre.

Siste vin ut er Thymiopoulos Rosé de Xinomavro 2020 som kommer fra Makedonia nord i Hellas. Thymiopoulos byr på en rekke bra viner på polet, og denne rosévarianten laget av Xinomavro er intet unntak. En annerledes og ganske så aromatisk og kompleks rosévin.

---

Foto: Vinmonopolet

1010201 Dom. La Suffrene 2021 (Bandol, Provence, Frankrike) kr 198 (87 poeng) (BA)

Har middels kraftig rosa farge. Lukter av sitrus sammen med urter og røde bær. Har middels fylde og smaker av sitrus og røde bær sammen med urter og grønt, før den byr på herlig syre i avslutningen.

---

---

Foto: Vinmonopolet

9747601 Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo Rusin 2021 (Piemonte, Italia) kr 169,90 (87 poeng) (BA)

Har middels kraftig oransjerosa farge og lukter av sitrus og røde bær sammen med urter og lyse blomster. Har middels fylde og smaker av eple og sitrus, urter og krydder før den runder av med super syrlighet.

---

---

Foto: Vinmonopolet

13015901 Thymiopoulos Rosé de Xinomavro 2020 (Makedonia, Hellas) kr 209,90 (87 poeng) (BA)

Middels kraftig rosaoransje farge. Lukter av modne bær, urter og blomst og appelsin. Har middels fylde og smaker av modne jordbær sammen med urter og krydder. Avslutter med super syrlighet.

---

---

Foto: Vinmonopolet

14245701 Santa Venere Cirò Rosato 2021 (Calabria, Italia) kr 168,80 (86 poeng) (BA)

Har nokså dyp rosa farge. Er litt forsiktig i lukten der det går i sitrus, fersken røde bær og urter. Har middels fylde og smaker av røde bær sammen med sitrus, blomst og urter før den avslutter syrlig og godt.

---

---

Foto: Vinmonopolet

Ukens anbefaling:

3563601 Pedregosa Cava Reserva Clos de Blancs Brut Nature 2018 (Catalonia, Spania) kr 151,90 (85 poeng) (BA)

Denne cavaen til Pedregosa er et av polets aller beste kjøp når det gjelder musserende vin. Har middels kraftig gulfarge og lette og fine bobler. Lukter av modent eple, sitrus, lyse blomster og mineraler. Lett og delikat i smaken der det går i sitrus, eple og mineraler. Avslutter med herlig syre og er å få kjøpt på de aller fleste polutsalg.

---



Mer fra Dagsavisen