Norge vant kampen, men tapte VM-billetten

De norske håndballherrene stod overfor en særdeles vanskelig oppgave mot Slovenia i kveld.

Av: Erik Sergio Auklend

Viktige hendelser:

60 min – Der er det hele over. Norge skal ikke til håndball-VM neste år, etter å ha tapt sammenlagt i denne playoffen. Skuffelsen er stor, og de fleste på banen har enten hoftefeste eller ser mutt i gulvet. Slovenerne feierer uhemmet, de er nemlig klare for VM.

59 min – Frustrerte norske spillere krangler med slovenerne nå.

58 min – MÅL: 29-27. Slovenia scorer uten at Norges forsvar reagerer.

58 min – MÅL: 29-26. Slovenia er rett og slett for gode til å tape med syv her i kveld, slik det ser ut. Norge har vært i nærheten, men har misset i avgjørende situasjoner.

57 min – MÅL: 29-25. Slovenia er ei hard nøtt å knekke, og scorer igjen. Så reddes det neste norske skuddet.

56 min – MÅL: 29-24. Lie Hansen scorer på kontring! Norge fem mål foran, to til nå!

55 min – MÅL: 28-24. Først scorer Janc for Slovenia, og så er det Johannessens tur for Norge!

55 min – MÅL: 27-23. Sagosen scorer på langskudd! Norge har fremdeles en mulighet her!

54 min – TIMEOUT: Norge. Berges siste timeout tas seks minutter før full tid. Bommen til Bjørnsen endret kampbildet igjen, etter at Norge var på god vei til å klare det utenkelige her i DNB Arena.

54 min – Straffe: MÅL: 26-23. Bombac er sikker som banken, og scorer på straffe.

53 min – MÅL: 26-22. Ai, ai, ai. Slovenia reduserer, og nå er Norges ledelse tre mål bak der den må være ved kampslutt.

52 min – Nei og nei og nei, Kristian Bjørnsen! Setter fart og kontrer, alene med keeper, men i stolpen! Der kunne det virkelig vært fyr i teltet!

51 min – MÅL: 26-21. En real sluttspurt fra Norge, som leder med fem - to mål gjenstår nå! Bjørnsen scorer igjen. Hans femte i kveld.

50 min – MÅL: 25-21. Kristian Bjørnsen scorer nok en gang, et fantastisk undertallsspill av Norge. Fulltallige lag nå. Ni nervepirrende minutter igjen.

50 min – MÅL: 24-21. Nå mangler Norge fire! Lie Hansen scorer!

49 min – MÅL: 23-21. Blaz Janc setter skuddet sitt, og Slovenia er to mål bak. Norge mangler fem for å nå VM.

48 min – UTVISNING: 2 min. Barte Myrhol pådrar seg en tominutter. Nå ser det mørkere og mørkere ut for Norge.

47 min – TIMEOUT: Norge. Christian Berges gutter så ut til å komme sterkt tilbake i 2. omgang, men sliter mer nå. Det skuddet til Erevik kan ha vært matchavgjørende. Hadde det gått inn, hadde troen og selvtilliten kanskje vært enda større i det norske laget.

47 min – MÅL: 23-20. Dean Bombac er umulig i kveld, og scorer nok en gang for slovenerne.

45 min – Har du sett på maken. Ole Erevik plukker opp ballen etter en miss fra Bombac, og skyter når han ser at keeperen til Slovenia ikke er i buret. Ballen går i stolpen, og så den andre stolpen! Stor dramatikk i DNB Arena, de rkunne Norge vært fem mål foran.

44 min – UTVISNING: 2 min. Vid Poteko er heit i toppen, og pådrar seg en svært unødvendig utvisning for Slovenia. Fordel Norge, som trenger tre måls ledelse til.

42 min – MÅL: 23-19. Nå skjedde det mye på en gang, her! Først scorer Slovenia på straffe ved Bombac, før Norge setter to på rappen ved Myrhol og Sagosen. Deretter reduserer Slovenia igjen.

40 min – MÅL: 21-17. Norge er tilbake i ledelse med fire! Sagosen setter en kontring for hjemmelaget.

39 min – MÅL: 20-17. Først redder Erevik, før en annen lokal spiller, Gøran Johannessen, øker Norges ledelse.

37 min – MÅL 19-17. Kristian Bjørnsen scorer nok en gang! Norge gir ikke opp i DNB Arena.

37 min – MÅL: 18-17. Dean Bombac skyter to ganger, den første tar Erevik, men returen dundres opp i nettaket.

36 min – MÅL: 18-16. Sander Sagosen scorer for Norge i overtallet.

35 min – UTVISNING: 2 min: Slovenia pådrar seg nok en tominutter. Norge i overtall.

35 min – MÅL: 17-16. Slovenia nærmer seg nå, dette er ikke bra, Norge.

34 min – MÅL: 17-15. Blaz Janc reduserer for Slovenia.

32 min – MÅL: 17-14. Magnus Jøndal med sitt andre fra venstrekanten.

31 min – Straffe: MÅL. 16-14. Ole Erevik klarer ikke å forhindre scoring på straffe ved Bombac.

30 min – MÅL: 16-13. Bjarte Myrhol starter omgangen med scoring for Norge.

30 min – PAUSE: Norge går til hvilen med en tomåls ledelse. Slovenia gir som ventet Norge tøff kamp i DNB Arena. Norge har, på tross av massiv støtte fra tribunen, ikke klart å løsrive seg slovenerne. Firemålsledelsen på 12-8 er det nærmeste Norge har vært de magiske syv som trengs for å komme til VM neste år. Slovenia har spilt smart, teknisk god håndball, og blir vanskelige å hamle opp med i 2. omgang.

29 min – MÅL: 15-13. Ny norsk scoring, denne gang ved Lie Hansen.

28 min – MÅL: 14-13. Dean Bombac er en vanskelig mann å takle. Playmakeren gjør enda et mål for Slovenia.

27 min – MÅL: 14-12. Gøran Johannessen fra Stavanger gjør 14-12 for Norge!

26 min – MÅL: 13-12. Nå sliter Norge virkelig. Miklavcic scorer for Slovenia, som nå er ett mål bak.

25 min – TIMEOUT: Norge. Trener Christian Berge gestikulerer og peker. Tomåls ledelse holder ikke, hvis Norge skal til VM.

25 min – MÅL: 13-11. Slovenia scorer igjen, og har mistet overtaket i kampen.

24 min – MÅL: 13-10. Dagens fineste, når Bombac slipper bak ryggen til strekspiller, som igjen slipper bak ryggen til Razgor, som scorer for Slovenia.

23 min – UTVISNING: 2 min :Kent Robin Tønnesen vises ut for holding.

22 min – MÅL: 13-9. Dean Bombac igjen for Slovenia.

22 min – MÅL: 13-8. Nå ser det bra ut for Norge. Tønnesen med sitt femte, tre av dem på straffe.

22 min – UTVISNING: 2 min: Blaz Blagotinsek får utvisning i to minutter. Straffe til Norge.

20 min – MÅL: 12-8. Endelig er Norge i firemåls ledelse. Kristian Bjørnsen scorer på kontring!

19 min – MÅL: 11-8. Espen Lie Hansen vil være med på moroa, og setter inn 11-8 for Norge.

18 min – MÅL: 10-8. Vid Kavticnik reduserer.

18 min – MÅL: 10-7. Kent Robin Tønnesen er i fyr og flamme i kveld. Hans fjerde så langt i kampen.

17 min – MÅL: 9-7. Jure Dorenec med sitt tredje. Slovenia nekter å la Norge reise fra dem.

17 min – MÅL: 9-6. Bjarte Myrhol finner rom og tid igjen, og da er han livsfarlig. 9-6, og ny norsk tremålsledelse.

16 min – MÅL: 8-6. Dean Bombac scorer etter at han har kommet tilbake på banen fra utvisning.

14 min – MÅL: 8-5. Bjarte Myrhol vender bort en slovener på streken, og setter et høyt skudd bak den slovenske keeperen.

14 min – UTVISNING: 2 min: Slovenias Dean Bombac utvises etter å ha taklet i feltet. Norge i overtall.

13 min – MÅL: 7-5. Jure Dorenec med sitt andre for Slovenia. Setter skuddet under Erevik, som har fått en del spilletid så langt.

12 min – TIMEOUT: Slovenia tar timeout, og ligger tre mål bak. Den norske opphentingen er i gang!

12 min – MÅL: 7-4. Magnus Jøndal tegner seg på scoringslisten med et frekt skudd.

11 min – MÅL: 6-4. Espen Lie Hansen med sitt andre for dagen, og Bergerud redder påfølgende slovenske skudd.

11 min – MÅL 5-4. Så scorer Slovenia på langskudd, ved Jure Dolenec.

10 min – MÅL: 5-3. Kristian Bjørnsen fra Stavanger kontrer, og utvider Norges ledelse til 5-3!

9 min – Straffe: MÅL: 4-3. Igjen er han sikker som banken – Kent Robin Tønnesen gir Norge en 4-3-ledelse.

8 min – MÅL: 3-3. Slovenia kjemper seg tilbake til lik målprotokoll ved Sebastian Skube.

8 min – MÅL: 3-2. Norge tar føringen ved Espen Lie Hansen.

7 min – Straffe: REDNING! Bergerud redder Slovenias straffe, og Norge fyker i angrep.

5 min – Straffe: MÅL: 2-2. DNB Arena går i taket når Kent Robin Tønnesen scorer på straffen sin!

4 min – MÅL: 1-2. Scoring fra kanten av Simon Razgor. Slovenia leder!

3 min – MÅL: 1-1. Slovenia utligner på straffe ved Miha Zarabec.

1 min – Straffe: MÅL: 1-0. Norge tar ledelsen på et flott skudd av Kent Robin Tønnesen.

1 min – Vi er i gang i DNB Arena!

Før kampen:

Saken er klar: Norge må vinne kveldens kamp med minst seks mål. Seksmålsseier, og maks 18 bortemål til Slovenia, gir VM-billett. Syvmålsseier eller mer vil uansett sende Norge til neste års Frankrike-VM.

Slovenerne er derimot ikke noen lett match. De har ikke så mange tunge skyttere, men er kyniske, fintspillende og definitivt av den østeuropeiske håndballskolen.

Det betyr som regel filming, riving og kjefting på dommer. Lørdag vant Slovenia 24–18 i Celje, og har dermed et godt utgangspunkt for å rive til seg VM-billetten i kveld.

I veien for slovensk jubel står 5000 tilskuere i DNB Arena, og flere lokale spillere, blant andre Kristian Bjørnsen og Gøran Johannessen.