VIF kjempet Lørenskog i senk

(Lørenskog - Vålerenga 1-2). Et Vålerenga-lag i seiersmodus slo erkerivalen Lørenskog der det smerter aller mest; i Lørenskog ishall.

Etter fiaskotapet for Kongsvinger i fjorårets siste kamp, ble mye rettet opp tirsdag kveld. Igjen fikk vi bekreftelsen om at Vålerenga kan variere like mye som vinterværet. Skal vi tro på en ny stabil periode nå?

Etter en førsteperiode der det stort gikk i ta-og-gi og nære dueller, gikk det bare snaue to minutter av midtperioden før Vålerenga fikk hull på Lørenskog-forsvaret:

Jonas Oppøyen og Magnus Fischer klikk-klakket til Jonas Knutsen, og dermed pang, og Vålerenga opp i ledelsen.

Og det ble en midtperiode mellom de to erkerivalene der Lørenskog-trener Kenneth Larsen hadde langt mer å bekymre seg over enn VIF-kollega Espen «Shampo» Knutsen.

For det var «Shampos» menn som hadde initiativet og trøkket, og som spilte seg til de største sjansene i midtperioden. 10–5 i skuddstatistikk i favør Vålerenga, sier noe om at det var gjestene som var mest på hogget.

På rekke og rad

Det ble en spillemessig røff midtperiode. Etter scoringen til Jonas Knutsen hardnet spillet til, og utvisningene kom på rekke og rad.

Og det var også en utvisning som kostet Lørenskog dyrt mot slutten av perioden.

Da Stefan Espeland bare to og et halvt minutt før pause ble sendt i boksen for tripping, utnyttet Vålerenga powerplayet da Jørgen Karterud sendte laget i føringa med 2–0 etter forarbeide av Tobias Lindstrøm og Erik Follestad.

Kom tilbake

Lørenskog var langt mer aggressive i sluttperioden enn i de to første periodene. Men laget pådro seg tre utvisninger som gjorde det vanskeligere å komme tilbake:

Først ble Villiam Strøm sendt i boksen etter snaue to minutter, deretter fikk Steffen Thoresen to kjappe tominuttere nesten rett etter hverandre.

Den siste utvisningen til Thoresen kom bare halvannet minutt etter at Nathan Lognpre etter forarbeide av Stefan Espeland og Tony Romano hadde gikk hjemmelaget et aldri så lite håp om å komme tilbake i matchen med sin 1-2-scoring. Men det ble med håpet.

Eliteserien ishockey tirsdag, 28. runde:

Lørenskog – Vålerenga 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Lørenskog ishall: 2196 tilskuere.

2. periode: 0-1 (21.45) Jonas Knutsen (Jonas Oppøyen, Magnus Fischer), 0-2 (38.10) Jørgen Karterud (Tobias Lindström, Erik F. Johansen).

3. periode: 1-2 (42.41) Nathan Lognpre (Stefan Espeland, Tony Romano).

Dommere: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer og Owe Lüthcke, Ringerike. Utvisninger: Lørenskog 7 x 2 min. Vålerenga 5 x 2 min.

Frisk Asker – Kongsvinger 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Askerhallen: 987 tilskuere.

2. periode: 1-0 (29.56) Marshall Everson (Ryan Hegarty, Espen F. Salo), 2-0 (34.34) Petter Kristiansen (Oskar Nilsson, Salo).

3. periode: 3-0 (44.53) Everson (Connor Gaarder), 3-1 (58.25) Victor Zetterberg.

Dommere: Thomas Tysland, Jutul og Mats Fransen, Frisk Asker. Utvisninger: Frisk Asker 5 x 2 min. Kongsvinger 2 x 2 min.

Manglerud Star – Stjernen 3-8 (1-2, 0-2, 2-4)

Manglerud ishall: 225 tilskuere.

1. periode: 0-1 (14.46) Anders Pedersen (Robin Axbom, Carl Christian Tønseth), 0-2 (17.11) Myles Bell (Andreas Heier, Rasmus Ericsson), 1-2 (19.21) Michael Stenersen (Bryce Reddick, Jesper Hoel).

2. periode: 1-3 (24.05) Bell (Axbom, Ericsson), 1-4 (33.25) Pedersen (Dan Nygård, Lasse Fjeldstad).

3. periode: 1-5 (40.46) Heier (Bell, Ericsson), 1-6 (43.20) David Hallström (Jostein Ekaas, Niklas Bröms), 2-6 (47.53) Hoel (Rasmus Ahlholm, Stenersen), 2-7 (49.55) Curtis Gedig (Ericsson, Bell), 3-7 (50.07) Eirik Salsten (Hoel), 3-8 (54.58) Nygård (Heier, Axbom).

Dommere: Stian Halm, Furuset, Christian Persson, Ski. Utvisninger: Manglerud Star 6 x 2 min. Stjernen 2 x 2 min.

Sparta Sarpsborg – Stavanger 4-3 e. str. (0-3, 1-0, 2-0, 0-0, 1-0)

1. periode: 0-1 (3.10) Henrik Solberg (Dan Kissel), 0-2 (4.15) Kristian Forsberg (Christian Dahl-Andersen, Mathias Trettenes), 0-3 (15.52) Josh Soares (Andy Sertich).

2. periode: 1-3 (33.07) Jon Palmebjörk (Fredrik L. Jacobsen, Patrick André Bovim).

3. periode: 2-3 (40.15) Dion Knelsen (Palmebjörk), 3-3 (59.39) Knelsen.

Forlengning: Ingen. 2-1 på straffer.

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star. Utvisninger: Sparta Sarpsborg 1 x 2 min. Stavanger 3 x 2 min.

Storhamar – Lillehammer 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Hamar OL-amfi: 3483 tilskuere

1. periode: 1-0 (6.41) Jacob Berglund (Martin Gran, Mikael Zettergren).

2. periode: 2-0 (22.11) Eirik Skadsdammen (Scott Hotham), 3-0 (39.47) Zettergren (Berglund, Hotham).

Dommere: Robin Berg, Stjernen og Robert Hallin, Jordal. Utvisninger: Storhamar 3 x 2 min. Lillehammer 6 x 2 min.