Kunes avgjorde i Sudden Death

Oilers-Sparta 3-2 e. overtid. Tim Kunes ble matchvinner etter 64 minutt da Oilers snudde 0-2 mot Sparta. De andre målene ble scoret av Henrik Malmström(2), Dan Kissel og Spencer Humphries. Josh Soares har også signert ny avtale med Oilers. Det ble klart før kampen. Hvordan det hele gikk til kan du lese om under. Også om Tommy Kristiansen som ble utvist etter halvannet minutt.

Sudden death:

64 min.: Mååål! 3-2 til Oilers! DNB Arena eksploderer! De snur igjen en tett kamp! Tim Kunes med målet fra kloss hold.

63 min.: Salsten får pucken i utmerket posisjon, men Ward redder skuddet.

62 min.: Ekelund med et skudd rett på Holm.

61 min.: Kissel prøver seg med en backhand. Ward blokkerer.

61 min.: Da er vi i gang med overtiden.

3. periode:

60 min.: Da er det duket for overtid og spill 3 mot 3.

59 min.: Mååååå! 2-2! Taket løfter seg i DNB Arena! Pucken pirkes inn fra kloss hold av Spencer Humhpries. 33 sekunder før full tid.

59 min.: Sparta får en utvisning med 52 sekunder igjen! Kalle Ekelund lemper pucken over vantet.

58 min.: Holm tas ut.

58 min.: Der tar Gulbrandsen timeout.

58 min.: Nå haster det, Oilers! Når går Holm ut?

57 min.: 4250 tilskuere og utsolgt i DNB Arena.

56 min.: Kissel nære med en styring!

55 min.: Humpries nære i det Sparta blir fulltallige.

54 min.: Det første overtallsminuttet meget svakt av Oilers.

53 min.: Roest får 2 min for å skyte pucken over vantet. Nå har Oilers muligheten her!

53 min.: Ikke godkjent! Det tror jeg var rett.

53 min.: Måååål! 2-2! I allefall om dommerne godkjenner. En puck som spretter opp over keeper og går i mål. Høy kølle er spørsmålet. Eller at pucken blir skjøvet i mål med en hånd. Jeg så ikke hvem som var sist på den. Sjekker video nå.

52 min.: Soares spiller fri Hoff som dundrer pucken i stangen! Der trodde folk den var i mål.

50 min.: CDA hisser seg opp over at dommerne flytter en dropp ned i Oilers sone.

49 min.: Oilers kjører på nå. Vil ha et mål.

47 min.: Da er Sparta fulltallige.

46 min.: Oilers får etablert seg tidlig, men sliter med å få skutt.

45 min.: Langt stopp i spillet for å få satt på plass målet igjen før Oilers starter overtallet. Holm går løs med drillen på isen - til øredøvende applaus. Dagens handyman.

45 min.: Et voldsomt sammenstøt når Malmström jager puck og braser inn i Holm! Både mål og Holm forsvinner! Rett i fryseboksen for 2 min. for tomålscoreren til Sparta. For interference.

44 min.: Kissel får en eventyrlig sjanse, nesten på blankt mål, men skyter utenfor!

43 min: Oilers holder ut greit. Er fulltallige nå.

43 min.: Tommy Kristiansen og Didrik Nøkleby Svendsen, som begge ble utviste for å slåss etter 1.37, sitter nå under meg i en losje og tar en pils sammen!

42 min.: Dommer får en skikkelig smell og blir liggende på isen.

41 min.: Nok en utvisning til Oilers! Spillerne er oppgitte. Publikum piper.  Van Guilder i fryseboksen. To pluss ti. Takling mot hodet.

41 min.: Da er spillet i gang i DNB Arena.

2. periode:

40 min.: Da er det pause. Står 15-15 i skudd etter 2. perioder.

39 min.: Måååål! 1-2 Kissel tar kjøkkenveien og scorer med fire sekunder igjen før pause! Herlig frekkis! Assistert av Soares og Salsten.

38 min.: Oilers holder fint ut den utvisningen.

36 min. Det varte ikke lenge. Tangen Henriksen i fryseboksen i 2 minutter. For knetakling.

36 min.: Oilers fulltallige.

36 min.: Van Guilder får pucken bort med 20 sekunder igjen av overtallet.

34 min.: Sparta har tatt helt over i andre del av midtperioden. Nå leder de også skuddstatitikken. 14-15.

34 min.: Ny stor sjanse til Sparta og to minutter til Medhus for hekting.

33. min.: Mååål! 0-2! Trippelsjanse til Sparta. Holm redder to ganger. Så prikker Malmström krysset! Oilers i kjempetrøbbel nok en gang!

33 min.: Oilers snapper til seg et framspill fra Sparta og Salsten for en god mulighet. Keeper redder.

30 min.: Flere farligheter til Sparta nå - som er med på leken og har hevet seg de siste par minuttene.

28 min.: Oilers virker mye mer bestemte i denne perioden. Nå hagler skuddene. Samtidig er Sparta meget farlige på kontringer.

28 min: Hoff spilles fri, men mistbruker en stor sjanse! Skuddet blokkeres.

25 min.: Sparta fulltallige. Samtidig tas en Oilers-spiller i eget rundvandt. Ingenting dømmes. Publikum raser.

24 min.: Humpries brytes og Sparta kommer to mot en gjennom. Samme mann redder sitiuasjonen med en lynkjapp inngripen. Bra!

23 min.: To minutter til Sparta for seks mann på isen! Eriksson soner. Oilers i overtall.

23 min.: Oilers med trykk fra starten i denne perioden. Biter seg fast i Spartas sone innledningsvis.

21 min: Da er vi i gang igjen!

1. periode:

20 min.: Da er det pause på 0-1.

19 min.: Kissel vinner pucken i gunstig posisjon bak mål, men roter den bort. Litt symptomatisk for Oilers i denne perioden.

16 min.: Sparta lemper til icing. Er ikke like fartsfylt som i starten her nå.

14 min.: Litt stillingskrig her nå. Har akkurat tekstet litt med Tommy Kristiansen for øvrig. Han sitter i garderoben og er forbannet: - En fryktelig dårlig avgjørelse. Så dårlig spilleforståelse av dommer at jeg blir kvalm. Jeg holdt jo bare han andre unna. Da er det surt å bli sendt i dusjen, sier Kristiansen. Det er forresten ikke hans raskeste tur i dusjen i karrieren. Det er etter 20 sekunder. Mot VIF.

12 min.: Oilers sliter med å skape store sjanser her. Flyter ikke veldig offensivt.

9 min.: Det står 6-5 i skudd til Oilers så langt. Relativt jevnspilt, selv om Sparta leder.

8 min.: Oilers rir greit av undertallet og er fulltallige.

6 min.: CDA med to minutter. For tripping i rundvandt.

5 min.: Der er Sparta fulltallige.

4 min.: Det kladder i overtall for Oilers.

3 min.: To minutter til Spartas McCoremark for tripping. Oilers i overtall.

2 min.: Mååål! 0-1! Styring foran Holm. Henrik Malmström med målet.

2 min.: Oilers i undertall. Men det varte ikke lenge. Kalle Eklund med 2 minutter for slashing.

2 min.: Slagsmål allerede. Tommy Kristiansen selvsagt involvert. Og denne gangen fikk han faktisk en solid dose juling! Flere slag mot hodet på rad. Det var Nøkleby Svendsen som var involvert. Tommy får 2 pluss fem minutter. Svendsen fem pluss video. Rett i dusjen med begge etter halvannet minutt! Det var alt for strengt av dommerne etter mitt syn. Ingen kastet hanskene. Når det er sagt var det Tommy som virket å starte bråket. Så om noen skulle rett i dusjen var det ham.

2 min.: Hoff og Humprhies med farligheter for Oilers.

1 min.: Gigantisk sjanse på direkten til Sparta! En dobbelsjanse sådan. Like svak start som mot Frisk for Oilers nesten der.

1 min.: Da er vi i gang! Før kampen har Peter Lorentzen mottatt blomster for 300 kamper. Det er også bekreftet at Josh Soares har skrevet ny avtale med Oilers.

Før kampen:

Soares skrev ny avtale med Oilers

Josh Soares (34) har skrevet en ny avtale med Oilers. Han vil nå også spille i klubben neste sesong.

- Det er riktig at vi har forlenget avtalen med ytterligere en sesong. Vi hadde muligheten til det nå og gjorde det. I prosessen hadde vi en diskusjon rundt om det skulle være ett eller to år, men av forskjellige grunner ble det ett nå, sier sportsdirektør Pål Higson til RA.

Han er klar på at det først og framst handler om forutsigbarhet for begge parter.

- Josh er en voksen mann etterhvert. Det var riktig både for oss og ham at han fikk forutsigbarheten han og kona ønsket. Dette er bra for begge parter, sier han til RA.

Oilers vartet opp med alt annet en god hockey mot Frisk torsdag og var svært heldige som vant på straffer. Nå er håpet at de har løftet seg til kampen mot Sparta - som også markerer høydepunket på årets Movember-kampanje. Derfor spiller også laget i spesialdrakter.

Oilers lå under 3-1 til det var spilt 49 minutter mot Frisk sist og det måtte en mirakuløs opphenting til å slutten for å snu det.

Trener Pål Gulbrandsen var også klar på at en slik prestasjon ikke vil holde til poeng mot Sparta i dag.

De eneste lyspunktene mot Frisk var undertallsspillet og Henrik Holms innsats i mål. I tillegg viste Christian Dahl-Andersen tenner i slutten av comebacket sitt og scoret et nydelig mål.

Kveldens motstander Sparta ligger på en skuffende 8. plass. De har 27 poeng. Oilers leder med 49.

Et annet poeng i kveld er at Dan Kissel nærmer seg 100 mål for klubben. Han står med 98 fulltreffere for Oilers nå.

Det er også verdt å merke seg at Ruben Smih igjen er borte etter å ha vært på benken sist. Det er også Markus Søberg.

Så er det også en meget god nyhet. I følge TV2 har også de siste års poengkonge Josh Soares allerede nå skrevet under en ny kontrakt med Oilers for kommende sesong.